söndag 21 oktober 2018

T I P S !

I det här inlägget vill jag egentligen bara lista en massa random tips. Alltså vad som helst som jag har tänkt på eller kommer på eller så. Var så goda, här är mina tips.
  • Vill du tänka på miljön och tänkt att du kunde testa att göra till exempel ditt eget ansiktsvatten eller sminkborttagning eller annan flytande produkt kan det löna sig att tänka lite i förväg. Om man till exempel försöker köpa såser, så som ketchup i glasflaska i stället för plastflaska, för att vara vänligare mot miljön kan man slå två flugor i en smäll. Då såsen är slut tvättar man ur glasflaskan och i stället för att föra den direkt till återvinning sparar man den för att förvara sitt hemgjorda ansiktsvatten i till exempel. Dessutom betydligt billigare än att köpa en ny förvaringsflaska. Så återanvänds förpackningar!
  • Vill du för en maskerad, teaterföreställning eller annan utklädnad ha en fake tatureing på din kropp ett slag? Eller kanske bara känner att till dagens outfit skulle jag vilja ha en tatuering men inte vill lägga dig under nålen på riktigt? Om du är stadig på handen kan du göra riktigt snygga fake tatueringar med eyeliner, och sedan genom att spraya på ett lager hårspray håller det sig i bästa fall i ett par dagar. Testade på sommaren att ha ett ankare på vristen och även om jag duschade varje dag höll det sig i ungefär tre dagar. Men vill man få bort dem går det med sminkborttagning och lite gnugg.
Använde till exempel den här tekniken på dagen för mental ohälsa då man kan visa sitt stöd genom att måla ett semikolon på handleden.
  • Ladda ner appen money control och håll bättre koll på din ekonomi. I appen lägger du en budget för månaden och sedan lägger du in allting du betalar och appen räknar ut i hur bra balans du är, hur mycket du kan använda per dag resten av månaden och så vidare. 
  • Alla har väl hört om att frysa ner banan och sedan slänga i micern för att göra nyttig glass? Men mitt tips är att i stället före du fryser ner mosar bananen med en gaffel, du sparar tid, elektricitet och dessutom slipper du vara orolig över att mixern ska gå sönder då den frysta bananen är så stenhård. 
  • TESTA INTE DETTA OM DU INTE ÄR I SITUATIONEN PÅ RIKTIGT. Men om man på en iPhone trycker fem gånger på låsknappen ringer mobilen automatiskt till nödcentralen. Så hamnar man någonsin i en situation där man verkligen behöver nå dem så snabbt att man inte hinner ta fram ring nödsamtal och trycka in de tre siffrorna kan man göra detta. Eller om man hamnar i en sådan ryslig situation att man inte kan visa att man behöver ringa hjälp. Men som sagt samtalet går igång direkt, eller du får tre sekunder att avbryta uppringningen men sedan går samtalet så testa inte i onödan. 
  • Som den nudelexperten jag är kan jag ge er världens bästa tips med snabbnudlar. Strunta i att hälla i kryddblandningen i vattnet du kokar i, vänta i stället och koka dina nudlar naturella. Sedan då du hällt bort vattnet och lagt nudlarna på tallriken, blanda då i kryddblandingen direkt på nudlarna för en bättre och intensivare smakupplevelse. Enda gången man ska vara försiktig med detta är då man har en riktigt stark kryddblandning, då kan det bli för starkt. 

Det här var tipsen för den här gången. Tänker att jag eventuellt skulle göra tips med din iPhone eller liknande. Skulle ni tycka att det var roligt?
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar