lördag 14 juli 2018

Att jobba på Hangöregattan

Jag har aldrig besökt Hangöregattan, den stora finlandssvenska seglingstävlingen och festhelgen, varken som tävlande eller som festare. Förutom då jag två gånger fått göra grej till tidningen om evenemanget. men då åker jag dit på fredag morgon, intervjuar några seglare och åker därifrån. Jag gjorde det här för två år sedan under min praktik, och igen nu i sommar på sommarjobbet. Rätt stor skillnad hur jag gjorde och allt det där. Men tänkte ta det i ett annat inlägg, ett inlägg där jag lite jämför vad som har hänt med mig som journalist under två år, för som tur märker jag att det är en hel del.


Jag åkte alltså ner till hamnen tidigt på morgonen, hade dagen innan talat med en kompis som tävlade och stämt träff med honom för att göra intervju. Fullt tillåtet att använda sina bekanta till det. I hamnen träffade jag dock några andra bekanta också, så tror inte att det skulle ha varit ett alltför stort problem att hitta intervjuobjekt utan förbestämda planer. Men tydligen stämmer jag in på den stereotypen att jag i alla fall känner ganska många som seglar, och visst seglar jag ju själv en del. Därför fick jag ju uppdraget, för att jag var den med mest kunskap om grenen på redaktionen.


Och förutom att jag hittade två riktigt bra case att intervjua fick jag leka med kameran och lyckades knäppa några riktigt bra bilder, ovanstående blev faktiskt omslagsbild. Och beröm av till och med tidningens fotograf, då har man väl lyckats med bilderna. Just på grund av att jag knäppte så trevliga bilder och så tyckte jag att den här jobbgrejen var värd ett inlägg här. Är ni intresserade av att höra mer om mitt sommarjobb så säg till! Hr skrivit väldigt lite om det under de sex veckorna jag jobbat på sommarjobbet. Bara två veckor kvar. Så njut av lite seglingsbilder, det enda negativa är att morgonen var väldigt grå och att alla bilder saknar ganska mycket färg på grund av vädret.


Båten Mariana som Igo seglade och vars ena besättningsmedlem jag också intervjuade.



<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar