söndag 2 november 2014

Såld

Idag bestämde jag mig för att nu ska jag få min bok som jag läser i modersmålet läst, så jag kokade te och tände ljus och satte mig under världens bästa filt och bara läste i en timme. Sedan lagade jag mat och läste lite till. Dagens saldo börjar närma sig 200 sidor. Älskar den sidan i mig, och jag får säga det själv.


Boken jag läser heter alltså Sålt och är en sann berättelse om tjejen Natasja som kommer från en liten by i Ryssland. I hopp om ett bättre liv flyttar hon till St Petersburg där hon träffar en charmerande man som lovar henne jobb på ett kasino i Litauen. I stället lurar han henne och han säljer henne som prostituerad. Det är en riktigt hemsk berättelse, då ingen verkar villa hjälpa henne, till exempel då hon lyckas fly och ber en man om hjälp att ta henne tillbaka till Ryssland, då de sitter i bilen märker hon i stället att han i själva verket kör tillbaka henne till männen som använder och säljer henne. Så hemskt att läsa om någon som mentalt lämnar sin kropp för att överleva, utan någon egen vilja. Samtidigt är den väldigt bra skriven och berättelsen är intressant. Jag gillar sanna historier ganska mycket, även om de är hemska, älskar till exempel även Liza Marklunds böcker "Gömda" och "Asyl".


Scoutprogrammet på kvällen gick riktigt bra, de var bara fyra och två av dem var våra allra sötaste och gladaste tjejer så gruppen var kanske inte så jobbig heller. Men jag är nöjd, trots att vi inte hann med allt, men jag hade planerat att bättre för mycket planerat än för litet, de blir oroliga direkt om de märker att någonting inte är planerat.


Godnatt på er <3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar