onsdag 12 november 2014

Pålägg

"ÅÅH VI HAR FÅTT SURSKORPOR!" Så här lät jag igår då jag kom hem efter en väldigt lång dag i skolan (11 timmar i vår älskade Lärkan byggnad) och så vad som fanns i vår torrskafferilåda. Trots att jag nog vet att det är mamma som köpt dem men jag råkade bara säga att vi fått dem. Och något av det bästa till mellanmål och kvällsmål är två stycken surskorpor med ost på och sedan medvurst på den ena till.

Det här med pålägg är nog också en gren för sig själv. Jag är så otroligt kinkig med dem. Bara för cirka tre år sedan lärde jag mig äta ost och tycka att ost är gott, tidigare hade jag bara ätit Auras blåa mögelost och Ålands specialost. Och ännu idag är det väldigt noggrant vilka ostar jag äter. De allra flesta gräddostar går bra nuförtiden men ostar med stora hål gillar jag i allmänhet inte så mycket, dock finns där undantag men jag måste alltid smaka mycket skeptiskt. Getost eller vit mögelost går inte alls och feta är verkligen nejnej.

Jag är nästan lika svårflirtad på korvfronten, men det har jag i alla fall alltid ätit. Det vill säga jag har alltid ätit medvurst, skinka äter jag fortfarande inte. Jag vet inte varför men jag gillar helt enkelt inte det. Dessutom är det självklart skillnad på olika sorters medvurstar och oftast tycker jag inte så mycket om de allra översta i ett nyöppnat paket. De är på något sätt så slemmiga och har oftast allra mest av den där konstiga vätskan i paketet, efter någon timme i ett öppnat paket har det ju avdunstat eller så är det bara det att det är de översta som har av det.

Nog undrar jag om jag är riktigt klok då jag skriver ett inlägg om detta men ja, jag kan tala och skriva om vad som helst och det här blev ju också en hel del text.
 <3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar