måndag 28 juli 2014

Värmebölja

Nej jag ska inte klaga, för jag tycker inte att det är okej att klaga över denna värme då man bor i Finland och det kommer vara svinkallt om någon månad. I stället ska jag berätta vad värmen har fört med sig idag, bara berätta inte klaga.


Jag åkte till biblioteket för att läsa biologi. Och jag kan bara säga, det gick inte. Jag kämpade mig igenom nästan ett kapitel men sedan mådde jag så dåligt. jag seriöst månne illa av värmen då det inte fanns någon luftkonditionering. ingen skillnad hur mycket jag drack, för jag hade vattenflaska med, illamåendet bara ökade. Jag bestämde mig för att cykla hem och äta och sedan köra iväg till momi. Det här gjorde jag och illamåendet försvann under cykelturen och jag började känna mig riktigt bra i bilen med luftkonditioneringen på. Och ja nu har jag kört ensam och kunnat navigera, nej jag har inte petat på telefonen då jag körde. Jag satte in adressen och lyssnade sedan på instruktionerna och bra gick det.


Och så en sak som verkligen bevisar hur varmt det är. Min ödla, min Molly. Hon som är ett växelvarmt djur, ursprungligen är arten från Asien, de ska ha väldigt varmt för att leva och så vidare. Hon ligger mitt i terrariet med alla ban utsträckta platt på mage för att komma så nära o långt ner i sanden för den är ju lite svalare i alla fall. Där har vi beviset på att nu är det verkligen varmt, så har hon aldrig gjort förr. Och ja stackarn är ju van att sova i sina grottor så hon är skitorolig varje gång man går förbi för hon känner sig så oskyddad, ändå vill hon ligga där för det är svalast. Sötnosen!


Hur har er varma dag varit? Eller kanske ni inte ens har varmt?
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar