måndag 6 oktober 2014

Mina 10 budord!

I bibeln finns det 10 stycken budord, det vet ni säkert. Men jag sökte lite inspiration på nätet och så dök rubriken, mina 10 budord upp och jag tänkte, "Perfekt". Så jag bestämde mig för att skriva ner 10 stycken egna budord jag vill leva efter.


  1. Positivt tänkande - Jag försöker tänka allting så positivt som möjligt, ibland märks det tyvärr inte men jag försöker verkligen. Vissa saker är jobbiga och jag tycker nog man får låta dem vara jobbiga men samtidigt tycker jag att man måste tänka att det kommer att finnas jobbiga saker, hur man än gör. Så låt det finnas jobbiga saker, men se allt så positivt som möjligt.
  2. Gör vad som är bäst för dig - Det här kan ibland vara så svårt känns det som. Det finns så otroligt många källor som påverkar en åt så många olika håll, ibland måste jag verkligen anstränga mig för att få klarhet i hjärnan om vad det är som jag själv verkligen vill, och jag tycker det är otroligt viktigt att försöka känna efter det.
  3. Var ärlig - Trots att jag försöker tänka så positivt som möjligt tycker jag ändå att man ska vara ärlig, om du är trött tycker jag nog att det är okej att säga det. Men samtidigt tycker jag att om jag är glad ska jag visa det 10 gånger mer, för det gör folk glada. Så det är okej att vara trött och ledsen och att berätta det men försök att uttrycka de positiva känslorna starkare.
  4. Bry dig - Det har inte egentligen så stor skillnad vem det är, alla behöver få veta att någon bryr sig. Om någon är ledsen kan man alltid lyssna om de vill prata, det har jag tagit ganska ordentligt som ett mål, att jag alltid ska kunna lyssna om någon behöver prata av sig.
  5. Säg vad du tycker - Jag har en hel del åsikter, och dem står jag för. Jag gillar att diskutera lugnt men så fort det går till att man nästan måste överrösta varandra och inte får en ärlig taltur vill jag helst inte längre. Det påminner mig för mycket om gräl, trots att det inte är det alls, men jag försöker i alla fall alltid stå för mina åsikter trots att jag kan tycka att vissa debatter är obehagliga.
  6. Se till att må bra på alla plan - Man ska må bra både fysiskt psykiskt och socialt, om någon av delarna fattas kan man inte må bra nästan alls, vilket gör det väldigt svårt att leva. Och här tror jag att det handlar väldigt mycket om att göra saker man tycker om, det hjälper.
  7. Kontrollerat och spontant - Jag vill gärna ha en bra balans mellan sakerna jag gör, en del ska vara planerade till punkt och pricka men samtidigt vill jag även göra något spontant ibland. Tyvärr är jag än så länge ganska dålig på det här med spontanitet, vill gärna veta exakta tidpunkter och så vidare, har ännu i planerna att bara ta ett veckoslut och stänga av allt och alla klockor och bara vara helt isolerad från omvärlden. Kanske nästa sommar?
  8. Ge aldrig upp - Jag är en envis person så den här punkten kräver inte så mycket för mig att uppfylla men för mig är den ändå viktig. Jag älskar att tävla och känner faktiskt ibland att jag behöver en gnutta tävling för att klara något eller göra något, ett bra exempel är pip-testet där jag inte märker då andra faller bort, men efter att jag märkt att jag springer ensam klarar jag bara runt 10 varv till, vilket kan vara störande ibland. 
  9. Säg nej - Jag får en hel del förslag om saker jag kan göra och så att folk ber mig göra saker. Mycket tar jag emot och gör och det mesta tycker jag är roligt och då är det inget problem, men nu har jag börjat inse att det faktiskt är okej att tacka nej, att göra sådant jag tycker är roligt eftersom det finns tillräckligt av det och jag ibland ändå har för mycket. Jag snackar alltså om alla olika ställen jag skriver för och scoutgrejer och så vidare. Och varför verkar typ alla scouter ha problem med den här punkten?
  10. Njut! - Min sista punkt är helt enkelt att njuta av livet, ibland kan jag ha svårt för det och stressa iväg men då måste jag bara minnas att jag bara lever en gång här och nu och att jag ska ta vara på allt jag gör och har.

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar