onsdag 22 oktober 2014

Glädjespridare

Det är de där små sakerna i vardagen som gör en lycklig, eller de behöver kanske inte ens göra en lycklig, men de får en att känna sig bättre. Och det varierar, en sak som en normal dag är alldeles självklart kan en jobbig dag kännas som att vinna på lotta tusen gånger om. Jag vill lyfta fram några alldeles små saker som gjorde min gårdag så mycket bättre.


Min gårdag började helt enkelt inte bra, och jag var väldigt ledsen då jag gick till skolan och även under första lektionen. Under pausen i första lektionen gick jag och kramade en vän, och han kramade mig tillbaka, bara det kändes styrkegivande. Men det som räddade allt var en annan vän, som stod bredvid. Han frågade hur det var med mig idag då och jag har ingen aning om varför men till honom berättade jag sanningen. Jag drog inte fram något "helt bra" utan jag sade att det inte är så bra idag. En halv minut senare blev några soffor lediga och vi gick och satte oss, så frågade han om jag vet varför och jag svarade att jag inte egentligen vet. Han frågade inget mer, han förstod att jag inte kunde eller orkade förklara mer. I stället lade han bara armen om mig och kramade mig ända tills läraren kom tillbaka till lektionen. Just innan vi gick in i klassrummet sade han "kom ihåg att du alltid kan prata med mig". Tack för det här, det var guld värt den här dagen.

Typ enda bilden av oss tillsammans 

En annan sak som förgyllde min dag var då jag efter att ha slutat lite tidigare satt och väntade på att teaterövningarna skulle börja (de var förresten en bra sak och sist och slutligen blev dagen faktiskt riktigt bra) scrollade jag lite på min dator. Först kollade jag Facebook, en massa likes på mitt inlägg om dumma och onödiga tankar, likes av människor jag inte känner. Så kollade jag bloggens statistik och även där ville jag nästan jubla av lycka, var detta möjligt? Och som socker på toppen hittade jag en hel hög underbara kommentarer av personer jag inte har en aning om vem de är. Positiva kommentarer om hur bra skrivet det var och hur sant allting var och hur fint inlägg det var. Jag blev verkligen överlycklig, jag bara älskar då folk gillar vad jag skriver, och det fick mig att få tillbaka en hel del blogglust.


Helt tydligt är det de tänkvärda inläggen som lockar mest här på bloggen, och faktumet är att det även är de jag själv gillar att skriva mest. Tyvärr finns det ett problem med det. De här tankarna bara dyker upp i mitt huvud då och då, jag kan inte beställa dem eller välja när det ska dyka upp ett bra ämne att skriva ett inlägg om. Så det gör ju att det alltid växlar lite mellan hur många sådana inlägg det kommer under en viss period. För jag vill verkligen skriva så många sådana som möjligt, men dyker det inte upp en bra tanke så fungerar det helt enkelt inte. Men jag är öppen för förslag och om ni har några idéer om ämnen jag kunde diskutera och skriva ett inlägg om med mina åsikter så lämna en kommentar vet jag! Det skulle vara riktigt roligt!


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar