tisdag 11 februari 2014

Vad kommer att hända?

Nu ska jag berätta lite som jag antagligen bara flummigt nämnt i något av de dåliga inläggen och som en del i alla fall kanske inte förstått. Allt händer typ den här veckan, och det är skitspännande och kul!

Okej första saken är kanske inte så kul, och det var idag. Finska hörförståelseprovet. Jag skriver alltså studentenexamen i finska redan nu på tvåans vår. För att ja, jag vill ha det över, jag insåg förra våren att jag kan få det att lyckas och nu har jag haft min sista finskalektion. Nej finska hör inte till favoritämnena, inte för att det skulle vara så svårt utan för att det är tråkigt. Och jag kan ju prata finska, men studentexamen är ju något helt annat och det kan vara så konstigt ibland men det går nog helt bra skulle jag tro. Nu är jag mitt i det, och nej jag fattar inte att hörförståelsen är över. Det är skönt eftersom jag hatar tidpressen man har att svara på frågorna, under skriftliga delen har man 6 timmar på sig för att skriva en essä och göra en läsförståelse. Jag brukar klara det på två lektioner, vilket är tre timmar.


Nästa sak som händer mig händer på fredagen. Äntligen är den här, prinsessdagen. Jag ska dansa Gammeldans! Jag kan inte fatta att jag redan är så gammal, det var ju alltid en evighet till gymnasiet till gammeldansen och till att man var abiturient. Men nu är jag här, generalrepetition hade vi idag och danserna börjar faktiskt sitta för Lillen och mig. Och jag har allt klart, nu är det bara städning av skolan och ihopsättandet av coctailpinnar på torsdagen som gäller och sedan är det dagen D som kommer att vara lite stressig men alldeles underbar.

Vad då att det är hundrande gången ni ser den här bilden, efter fredagen finns det många fler på mig i den här klänningen

På tal om stressigt och nervöst, DET kommer det att vara på lördagen. Då har jag nämligen DET DÄR fotouppdraget. Mitt första fotouppdrag som jag får lön för. Jag ska fotografera ett bröllop, vigseln och festen. Visst det är helt otroligt kul och jag är hedrad över att de valt mig och så, men nog har jag ju en press på mig. Bröllopsfotografier är om möjligt de viktigaste fotografierna man har, det är inte vilka bilder som helst som jag ska ta. Men jag gör verkligen mitt bästa, och jag har ingen annan uppgift än att fotografera i 8-9 timmar så nog borde det ju knäppas av ett och annat bra fotografi. Nej det ska knäppas många bra den dagen, det ska knäppas mycket. Kan ni tänka er hur många bilder jag kommer att ha att gå igenom och redigera efter att ha fotograferat i 8 timmar.


Och samma natt, klockan halv 5 på natten ska jag bli upphämtad av mina älsklingar från min dörr. Sedan väntar en 13 timmar lång bilresa med dem. Ja, vi åker upp till Gällivare till svenska Lappland med Juntti, Kumppis, Vive och Rasse. Det kommer bli en alldeles galet bra vecka! Med dem har jag aldrig tråkigt och jag kan vara mig själv. Och mår jag dåligt kan jag alltid tala, och med Vive kan jag tala med till och med om löjliga saker som får mig att må dåligt. De här människorna hör nog till de bästa för mig!
Kommer nog att vara lite annorlunda än på midsommaren tror jag

<3 : Madde

3 kommentarer:

  1. ja tror int att jag o juntti iaf grillar biff på dendä grillen i hoppare o verrare nu :P

    SvaraRadera
  2. Tror det är en meter snö på grillen nu :p

    SvaraRadera