tisdag 11 februari 2014

Två saker jag vill spendera dagen med!

Idag var en relativt bra dag, efter att jag kommit ut ur klassen där hörförståelsen skrevs och kunde skaka av mig nervositeten. Trodde först att jag skulle hamna i knipa då jag inte hittade bildkonstläraren Virpi, började redan tänka i banor om att fotograferingen på bröllopet på lördagen skulle misslyckas. Som tur hittade jag henne och i slutet av dagen kunde jag gå till hennes fack och hämta en ny kamrat, en lösblixt. En Canons väldigt fina underbara galet bra lösblixt! Och jag får ha den i en och en halv vecka. Nu blir det fotografering mina vänner!

Skönheten


I tåget på väg hem började jag dessutom läsa den bok jag kommer att läsa i den här modersmålskursen. Liza Marklunds "Asyl". Ganska exakt ett år sedan läste jag "Gömda" av henne, och ja den här uppföljaren är lika bra. Jag är fångad direkt och 70 sidor bara flög förbi. Och det är bra, eftersom jag också har en engelska bok att läsa i den här perioden, och det går inte riktigt lika snabbt. Och ja finska borde jag ju också läsa. Ja jag älskar att läsa och jag älskar att jag nu "måste" läsa på svenska men det kom lite opassande. Finska är ju det som borde göras, hur gör man?


Läs om ni vill ha en bra bok som går snabbt att läsa är välskriven och får med dig i historien genast, och ja får dig kanske att rysa en hel del då du fattar att allt har hänt på riktigt...

<3 : Madde

9 kommentarer:

  1. en externblixt heter de ju! o int gör man så mycki med en sån på fester ytan en difuser eller softbax, allt blir bara vitt o glänsing med blixtkonens centerpunkt som ljusats

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej så varför får jag då bra bilder med den där det ser ut som naturligt ljus? Hört talas om att rikta den mot taket så att det reflekteras därifrån? :) Och jag har nog hört flera säga lösblixt men det har säkert flera namn :)

      Radera
    2. men de heter ju externblixt!!! skit i va virpi ha sagt eller dedär lissuna på tåget! leta upp något som lösblixt i din systemkamera, du hittar int de (äger 2 canon systemkameror) men de som du hittar är extern blixt, lösblixt låter som en snabb lös fis me ripuli. om du riktar den via tak o väggar så checka vinkeln, nog kan man få bra bilder med blixt men då är det redan så ljust att man skulle bara klara sig utan den.

      Radera
    3. eller så står man på 40m avstånd så att blixten inte påverkar naa, via väggar o tak så ska man se att ytan inte suns på bild varken att den är allt för slät/blank med en skrovlig yta sprider ljuset bättre

      Radera
    4. Okej men ta det lugnt :) du behöver inte bli arg för att jag använder fel ord, jag kan hålla med om att lösblixt kanske inte är det alldeles korrekta och nu när jag vet jag det heter på riktigt(!!!!) så kan jag börja använda det och som sagt så har jag nog fotograferat med sådan förr och fått bra bilder :) det är klart att jag hoppas på sådant ljus att det inte behövs men antagligen kommer det behövas och då tar jag hellre sådana bilder än gryniga jävlar :)

      Radera
    5. arbeta med ett fixerat iso tal fast via av o största bländare

      Radera
    6. Alltså jag vet ju nog hur man fotograferar, men tack i alla fall :)

      Radera
  2. oj herreguud sån daag du nu har haft!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte att det var en toppandag, bortsett från hörförståelsen som sagt :D

      Radera