tisdag 2 maj 2017

Vappen

Vappen kom och gick, och för första gången firade jag med studerandetraditioner. Förra året var vi i Porkala i stället, men nu var det dags för Helsingfors att visa hur det ska gå till som studerande. På söndag gick vi till skolans innergård till klockan 12 och drack första glaset skumppa. Det var ju inget vidare väder och vi höll oss inomhus stora delar av tiden. Vi gick också och hälsade på våra grannar vis statsvetenskapliga fakulteten men efter att det varit trångt under deras tält och verkligen ösregnade bestämde vi oss för att vi inte behöver se då de lägger en studentmössa på Snellman (en tradition de haft i tre år).

Då klockan närmade sig 18 vandrade vi trots vändret ner till salutorget och Havis Amanda. Dås stod vi, korkade en skumppa och såg då hon fick sin mössa i ösregn och hagel. Så hittade vi Rasse och Kumppis där och då mössan var påsatt på statyn gick vi till Burger King för att gå på toaletten och få mat i oss. Kvällen fortsatte sedan via skolan till Tuben i Majstranden, där vi också träffade Lillen och hängde hos honom, som också bodde där. Natten slutade ännu på Busholmen med en massa bekanta hos Lindh. Det var kul men måste säga att det är långt att gå hem från Busholmen, och därifrån går väldigt lite kommunalt på natten och denna natt var de flesta taxin upptagna...


Vi var hemma ungefär klockan tre på natten och redan klockan åtta hade vi väckning på lördag morgon, för klockan nio skulle vi vara på sillis i Kajsaniemiparken. Men vädret var allt annat än dagen innan och vi satt där i solel och njöt av sillismat och dagens första cider. Efter att vi hört Akademen och sedan Hump Svakarna uppträda, hälsat på en massa bekanta och sedan kollat på May Day Race (en sjuk tävling mellan olika ämnesföreningar, reglerna är nästan för vulgära för att skriva här men i princip en stafett där du ska dricka en massa alkohol på en väldigt kort tid) som vårt fina lag blev andra i vandrade vi iväg för att hitta något att äta åt oss. 

Nu var vi alltså Jonathan och jag och så Jonathans Vasa rumskompis Smuli, som hittade oss i parken och deltog i vår sillis. Så efter mat på Vapianos terass (som sedan blev för kallt då det började blåsa så vi flyttade in) gick vi ännu en sväng med Jonathan via skolan för att kolla läget. Där var vi inte alltför länge utan kände mest att vi ville hem. Så vi åkte spårvagn hem, riktigt dåligt beslut, och sedan var vår vappen där. Joanthan sov flera timmar i min säng medan jag sydde fast våra nya haalarmärken och tog det lugnt. 


Det var en rolig vappen, riktigt rolig och vi träffade så mycket människor vilket var så kul. Men det är nog bra att det är ett år till nästa vapp, och får se hur och var jag firar den. Sverige, Vasa eller Helsingfors, det vet ingen. Eller i en stuga någonstans med få personer.
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar