söndag 14 maj 2017

Blodgivningen som blev en flopp

På fredagen hade vi bestämt oss för att tillsammans med Stina och Wilma gå och donera blod. Jag var taggad för jag har ju bara gett en gång och inte riktigt haft tid eller av olika anledningar inte kunnat ge. Till exempel tandoperation, förkylning och så vidare. Och så har jag faktiskt rätt få dagar då jag inte tränar eller ska köra någonstans eller så. Så det har blivit lite jobbigt. Men nu var det då äntligen dags igen.

Allt gick bra, vi fyllde i formuläret och blev "intervjuade" och fick hemoglobinet mätt och allt det där. Jag lade mig tillrätta i stolen, sköterskan putsade och stack sedan in nålen i min arm. Blodet började strömma men ganska snabbt började ett blåmärke bildas i mitt armveck. Sköterskan verkade väldigt förtvivlad över att det blivit blåmärke så jag sade att det är lugnt att jag får blåmärken ganska lätt. Så förklarade hon att det kan bli problem, att om det blir ett blåmärke strömmar blodet oftast inte tillräckligt snabbt. Och en stund senare började maskinen som skötte allt att pipa, för att meddela att det strömmade för långsamt. Så hon meddelade att vi måste avbryta, att det inte går.


Så frågade hon om jag ville byta arm, att det kanske ännu går om det inte runnit för mycket blod ur mig, och det ville jag gärna. Men så gick hon och kollade pappren och vägde påsen och tyvärr gick det så att jag redan gett för mycket så de kunde inte längre byta och ta på nytt från andra armen. Jag blev verkligen otroligt frustrerad på hela situationen, när jag för en gångs skull tagit mig tiden och äntligen skulle få ge igen så gick det så här. Och blåmärket på min arm blev bara värre mot kvällen. De måste ha stuckit fel genom ådern på något sätt. Väldigt synd och riktigt frustrerande som sagt. Jag var faktiskt ganska arg en stund. Men det räknades inte som en givning och jag får försöka när som helst igen. Ska försöka på nytt nu och ge högra armen om det skulle lyckas bättre med den. Hoppas!

Tyvärr inte helt i fokus men så här ser min arm ut nu, och nu har det dessutom lagt sig lite.

Har ni erfarenheter av att sådant hänt er?
<3 : Madde

3 kommentarer:

  1. Men vi va ju i Vietnam för mindre än 6 månader sen? Får man ge ren?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi va int på malariaområde :) Dom kolla upp d :)

      Radera
  2. aah okej, najs! Ha trott att dom int e så noga, att e de malarialand så e de :)

    SvaraRadera