söndag 3 december 2017

Katter och döttrar

Började läsa boken "Katter och döttrar" av Helen Brown då jag hade prenumeration på Nextory men kom aldrig egentligen in i boken. Då jag sedan hade prenumeration på BookBeat bestämde jag mig för att i stället lyssna på boken som ljudbok, det kändes mera rätt. Och det var det verkligen, ett bra sätt att konsumera uppföljaren till boken om Cleo. Boken om Cleo handlar om hur Helens familj drabbas av en hemsk tragedi när de mister sin ena son och sedan hur katten Cleo får dem att bli en familj igen.

I uppföljaren stöter de återigen på en jobbig händelse, Helen drabbas nämligen av bröstcancer och får genomlida flera operationer och allt vad det innebär. Hon har sagt att de inte ska ha någon ny katt efter Cleo, men på ett nästan lika motstridigt sätt som Cleo kom in i deras liv skuttar den energifyllda och faktiskt ganska jobbiga katten Jonah in i deras liv. Boken handlar om hur familjen tampas med cancern, med den jobbiga katten och hur man hanterar döttrarnas lite speciella val i livet.

Jag måste säga att jag gillade första boken mera, men det är även roligt med en uppföljare och att båda historierna är sanna, att två katter har hjälp en familj så mycket. Det visar på ett fint sätt hur mycket djur verkligen betyder för oss. Och samtidigt är böckerna på något sätt så öppna och verkligen problemen som finns där, att de funderar på att lämna bort katten för att han är så jobbig som unge och liknande grejer.

Jag kan ju säga som så att jag rekommenderar den första boken otroligt mycket och sedan då man har läst den känner i alla fall jag att man ju nog vill läsa uppföljaren också. Och en gullig kattberättelse kan väl knappast slå alltför fel.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar