torsdag 14 december 2017

Julpynt

Då jag har bott ensam i lägenheten hela december, och kommer göra det fram till måndagen betyder det att jag har fått stå för julpyntet. Inte jättemycket men i alla fall lite och mera kommer antagligen upp sedan under sista veckan inför jul

Dessa ljusstakar i fönstren bara älskar jag med julen. De lyser upp i mörkret och ger verkligen precis rätt stämning enligt mig.


I stället för att göra ett pepparkakshus i år bestämde jag mig för att testa den nya trenden och göra ett chokladhus. Var ganska nervös då jag har sett så många videos där folk misslyckats med det här. Men det var inte alls speciellt svårt, genom att ha hett vatten på spisen och värma kniven i det gick det lätt att skära ut bitarna ut chokladplattorna. Och sedan sammanfoga allt med smält choklad och låta det stelna i kylskåpet. Hade först tänkt dekorera med godis också men tycker det räcker gott och väl med den via chokladen som snö och att det dessutom blir snyggare.


Luciakören sätts alltid fram vid lucia hos oss. Det består av lucia med tärnor och tre tomtar, en kör av tomtar samt små halmbockar med en tomte.


Och bara nåt år gammalt är ett nytt litet luciatåg med en lucia, en tärna och en stjärngosse som får vara med på ett hörn.

Vid lillajul brukar vi t in en enbuske och klä den i domherrar, äpple och hjärtan. Men i år tyckte jag det var onödigt att jag ensam skulle ha en en att sköta om, så vår ena takkrona med frukter fick agera buske åt dem.



Min favorit, men som nog gör sig sämst på bild är en ljusslinga som jag satt upp i mitt rum runt det stora hålet i min bokhylla. Lamporna är svaga och jag har på den bara på natten men då älskar jag verkligen den. För då det är helt mörkt ger den ett trevligt litet ljus, som inte stör alls men som ger det mörka rummet en betydligt mysigare stämning.

Hur brukar ni julpynta?
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar