torsdag 21 december 2017

Jullov och julfirande

Jag skrev årets andra och även sista tent på tisdagen så jag har haft jullov i två dagar nu. Riktigt skönt, har flyttat till Grankulla för att sköta en hund i två veckor (mer om det senare) och även lite smått börjat komma i julstämning och träffa vänner. Igår åkte jag in till stan för att äta lunch med Louise, vi åt asiatisk buffé på Basilika. Fräscht och riktigt gott, många olika sorters sushi, olika röror och så vidare, väldigt varierat. På kvällen träffade jag Kyllis som är tillbaka i Finland igen! Så härligt att träffa honom, vi åkte för att kolla på en ny kamera åt mig, och jag köpte faktiskt den. Begagnad alltså, skriver mer om det senare. Och så yrade vi omkring i Esbo en hel del för att hitta ett ställe att äta på. Vi hittade ett mysigt ställe i ett köpcentrum jag inte visste fanns. Här går man omkring och tror att man känner till Esbo och så hittar man ett helt köpcentrum man inte vetat om. Köpcentrumet Niitty i Ängskulla.

I dag har jag varit och tränat och haft en relativt lugn dag annars. Snart ska jag åka hem till Rasse, där vi med några från teatergruppen ska ha lite glögg och julmys. Ska bli mysigt, och hunden kommer dessutom med. I morgon ska jag faktiskt göra en stor sats köttbullar som sedan kommer att finnas på vårt julbord. Blev lite inspirerad av Daniel på julfesten då han berättade att han gör köttbullar till deras familj varje år på julen. Och jag tyckte att det ju lika bra kan finnas någonting jag tycker om på julbordet. På eftermiddagen plockar jag sedan upp Ana från tåget och åker hem till dem, går en promenad med hundarna och på kvällen ska vi sedan ha lite julmys med familjen där, eftersom alla inte firar tillsammans på julafton. det blir paketutdelning av Secret Santa presenterna, god mat och badbalja på kvällen.

Jonathan kommer också hem i morgon och jag blir övernatten hos honom och är där hela lördagen. Har inga speciella planer för det. På julafton blir det traditionsenligt julgröt på morgonen hos Ana, sedan för jag hem hunden Beppe som inte är med mig på julafton och så åker jag hem till Helsingfors. Där blir det julmiddag och julklappsöppning med ett förvånansvärt litet gäng i år. Vi kommer bara vara åtta personer, och det kanske låter mycket för vissa men vi kan ibland vara runt 20 personer på julen till och med.


Hur ser era sista dagar innan jul ut?
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar