onsdag 20 december 2017

Att inte passa in

På senaste tiden, och egentligen i ganska många situationer genom livet har jag ofta känt att jag inte helt passar in i de gäng där jag rör mig och är. Det är inte egentligen någonting som jag ser jätte negativt på, men emellanåt tänker jag nog att jag inte tycker om samma saker eller har samma intressen som de jag umgås med.

I skolan till exempel känner jag det ganska ofta. Jag går ju i en skola där man studerar samhällsvetenskaper. Och om jag ska var helt ärlig så intresserar samhället inte mig speciellt mycket. Jag är ju naturvetare i hjärtat och ofta känner jag att jag är omgiven av människor där ingen delar detta intresse och jag kan bli chockad över att folk inte vet som är alldeles baskunskaper och allmänbildning då det kommer till biologi enligt mig. Men samtidigt finns det ju saker om samhället, religioner eller i historia som jag inte har så bra koll, eftersom det inte riktigt är det som mitt intresse fastnar för.

Så umgås jag ju också en del i kretsar där jag är yngre än alla andra och då känns det ibland som att jag i ett ganska annat skede i livet än de andra. De har redan haft sina fester, är ute i arbetslivet och skulle aldrig få för sig att dra på en studiehaalare och yra omkring i en stad. Och samma där, även om jag trivs i sällskapet känns det ganska ofta som att jag inte helt passar in.

Även i vissa familjesituationer kan jag känna en lite liknande känsla. Även där är jag den yngsta och dessutom har jag valt en utbildning som gör att jag verkligen lite känner mig som det svarta fåret ibland då det känns som att i princip hela släkten är ekonomer eller har andra höga, respekterade utbildningar.

Men som sagt, det här är ju inget negativt, och jag vill ju samtidigt vara unik. Men emellanåt kan jag gå omkring och känna lite så här.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar