onsdag 28 december 2016

Livet med hund

Såg listan på Saras blogg och tänkte att jag bara måste fylla i listan. Kan det finnas en lista som är mera passad för mig? Nu har jag ju inte någon egen hund men vi har alltid haft hundar i familjen och båda mina systrar har ju hund som jag sköter ganska ofta och så jag svara på frågorna utgående från dem.


1. Hur många hundar har du, och hur många planerar du att skaffa?
Som sagt ingen egen hund, men sköter om mina två systrars hundar, de har en var. Jag planerar att skaffa hund, om ett tag. Då jag om ett och ett halvt eller två år kommer tillbaka från mitt utbyte tänkte jag börja planera det lite mer. Beroende på hur livssituationen ser ut då och så vidare.

2. Ett redskap/verktyg som är hundrelaterat och som är ett måste?
Räknad hundgodis? För det krävs för att träna och dessutom blir man snabbt kompis med de flesta hundar.


3. Något du älskar att göra med din hund?
Gå på långa promenader, mysa och leka.

4. Hur har ditt liv förändrats sedan du fick hund?
Sedan Ana tog Vili har det ju inneburit att jag oftare får sköta och "ha hund" vissa dagar och perioder då de är utomlands. Hund har vi haft i familjen hela mitt liv.

5. Favoritaffär att shoppa saker till hunden i?
Faunatar, mest för att jag känner till den bäst och dit får man dessutom ta med hunden.

6. Vad är det bästa med att vara matte?
En hund är ju den bästa kompisen man kan ha. Det är någon som alltid finns där, alltid är glad när du kommer hem och att helt enkelt ha någon som älskar dig villkorslöst.

7. Någonting mindre roligt med att vara matte?
Jag kan tänka mig att tidsplaneringen blir ännu viktigare och det finns ännu en sak att ta i beaktande då veckan, dagen och året ska planeras. Hunden behöver dig, eller någon annan varje dag. Och att städa spyor och diarré precis då man vaknat hör kanske inte heller till favorituppgifterna.


8. Har du alltid velat ha hund? Varför/varför inte?
Vi har haft hund i familjen hela mitt liv, och då jag som trettonåring inte längre bodde i samma hus som hundar visste jag att så fort jag har möjlighet kommer jag skaffa hund. Hundar är en så stor del av mitt liv att jag helt enkelt inte skulle kunna leva utan dem.

9. Ditt bästa tips för en ny matte?
Helt enkelt att ta hjälp av mera erfarna personer och att fråga hundratals och åter hundratals frågor.

10. Visa en bild på dig och din hund?


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar