torsdag 8 december 2016

Kras sade det om mina drömmar

Jag har talat om det en hel del här på bloggen, jag har i flera år haft det som plan. Jag har varit inställd på att åka till Sverige nästa höst för att studera ett år etologi. Jag har satt igång processen den här hösten och handledarna har sagt att det nog ska gå att ordna. I dag gick jag dit för att få hjälp med att välja universitet jag ska åka till. Jag fick svaret "det går inte". Tydligen är etologi på de flesta universiteten (läs alla min skola har samarbete med) en specialiseringslinje, som man kan välja efter cirka 90 studiepoäng i biologi. Och det finns tydligen ingen möjlighet att åka på utbyte till universitet vi inte har samarbete med.

Jag höll på att börja gråta där inne på handledarens kontor, allt gick verkligen i kras. Jag som lagtupp en plan för hur jag vill göra, och nu kommer ingenting att fungera. Och jag skulle i så fall om jag inte läser hela biämnet (som jag måste välja helt om) utomlands i alla fall, vilket jag antagligen inte gör, borda ha läst någonting den här hösten. Jag har seriöst drömt om det här sedan mitten av gymnasiet och så här snabbt kunde det krossas. Jag var medveten om att det inte var vanligt, och att det kunde bli komplicerat men jag hade aldrig trott att det var omöjligt.

Och dagen blev inte bättre av att jag åkte och tog vaccin mot stelkramp inför resan och sedan fick beskedet "du får inte idrotta i dag". Jag sade att jag har ridlektion på kvällen, och nekades att åka på den. Jag som hade tänkt att den lilla furen i hörnboxen ens skulle få mig på lite bättre humör. Men nej, henne fick jag inte träffa i dag. Så i kväll ska jag försöka ta det lugnt och sedan börja se mig om efter andra alternativ och skapa en ny plan.


Jag undrar bara, hade ingen jag talat om det här med under dessa två år sagt att det kanske inte går, alla har bara sagt att det nog kommer att fungera.
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar