söndag 2 oktober 2016

I'm CAPTAIN Jack Sparrow

På onsdagen var det evenemanget Fuksiseikkilu, Gulnäbbsäventyret på svenska. Det är ungefär en gulisintagning men för hela Helsingfors Universitet, så det var över 3 000 deltagare. Det roliga är att tutorer får delta i lag med sina gulisar, och eftersom vi inte förra året fick ihop ett lag så bestämde vi oss med Ville att nu jävlar i år ska vi få våra gulisar att delta så att vi får vara med. Och ett lag fick vi ihop, med sådana fina gulistjejer. Vi bestämde att vi skulle klä ut oss till pirater, då man ska klä ut sig och sedan är kostymtävlingen en skild tävling. Jag som vår lagkapten var utklädd till Captain Jack Sparrow, min absoluta favoritkostym någonsin. Lite favorit i repris men I love it.


Så då våra gulisar fått sluta sin föreläsning tog vi oss till fotoväggen för att fotograferas till kostymtävlingen. Tycker själv att vår bild är hur tuff som helst, men att det är lite dumt att de fotograferade alla nerifrån. Vi klarade oss ganska bra i kostymtävlingen faktiskt, den gick ut på att det lag med flest gillningar på sin bild på Facebook vann. Vi samlade ihop över 180 gillningar, men vinnarna hade tyvärr närmare 300. Men jag tror nog att vi var top 10 där, har själv bara sett tre eller fyra med mer gillningar än vi. Och det fanns nästan 300 lag så det är väl ganska bra eller hur.


I själva tävlingen klarade vi oss inte så bra, eller vi var i alla fall inte i top tre. Men det berodde mest på att vi tog det ganska lugnt, vandrade lite kors och tvärs utan att tänka jättemycket på till vilka av de 83 punkterna vi ville gå. Vi gick självklart till Nylands Nation och till social psykologernas Borderline men annars gick vi oftast bara till punkter om vi såg dem och där inte var så lång kö. Vi fick bland annat tävla i en battle med Yo-mama skämt, skriva punktvisa och fortsättning på en snapsvisa, så fick vi spela en version av roliga spelet flunkeballe (ett dricksen som vi spelade med vishy då punkterna blivit förbjudna att bjuda oss på alkohol. Lite störande att vi inte hade kollat in punkterna noggrannare tidigare, vi missade till exempel beerpong (vattenpong) punkten och escaperoom punkten som fick mycket hyllning. Men jag hade i alla fall väldigt roligt och trots regnet njöt jag av att gå omkring i gott sällskap och med en utklädnad som fick väldigt många att vrida på huvudet och kolla in vårt gäng.


Efterfesten ordnades på Cirkus, men jag gick dit mest bara för att jag redan betalat för det och så drack jag en cider och gick hem. Orkade inte bli och vänta på Antti Tuisku som skulle uppträda, vi var alla väldigt trötta och efteråt förstod jag att ingen blev mycket längre än jag. Några gick efter att han sjungit två låtar och andra lite senare. Men en fest för 3 000 människor är inte riktigt min grej och jag har även hört senare att stämningen på dansgolvet inte var så kul, flera verkade drogade och folk hade blivit helt galna då Antti steg upp på scenen. Jag är helt nöjd med att det blev en tidig kväll för mig.


Definitivt ett evenemang värt att uppleva!
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar