torsdag 8 september 2016

Andra årets studier

Andra året som journalistikstuderande skiljer sig mycket från första året märker jag redan nu. För det första, till en början har jag väldigt lite kurser. Ungefär fram till början på oktober har jag två helt föreläsningsfria dagar i veckan. Kurserna jag går just nu är statistik och engelska, alltså inte ens någon journalistisk kurs. Statistiken tycker jag hittills är ganska rolig, alla klagar och tycker den är väldigt svår. Men någon nytta var det med att läsa alla de där kurserna fysik och lång matematik i gymnasiet, så jag upplever inga problem än så länge. Engelskan börjar i dag så den vet jag inget om ännu, men jag känner mest att det nu är en kurs man måste gå. Som överraskning fick vi nu dessutom veta att vi ska gå en kurs i vetenskapligt skrivande. Tja, jag själv känner att det kanske är helt bra med lite mera att göra, en föreläsning i veckan bara men i alla fall. Det verkar vara en hel del att skriva utanför kursen. Så jag hoppas hålla mig sysselsatt med det. Och så går det en finskakurs, men jag ska inte gå den utan bara skriva tentamen eftersom då jag skrev nivåprov fick resultatet att min finska var tillräckligt stark. Och ganska skönt är det nog.

Senare kommer vi att ha kurser om genus och medier samt medieforskning, så då blir det lite journalistik i alla fall. Och på våren kommer det mest att handla om radio. Någonting jag ser väldigt mycket fram emot.

Jag är lite kluven faktiskt, speciellt angående höstens studier. Samtidigt som det är skönt att inte ha lika mycket föreläsningar som förra året är jag lite orolig över att jag kommer att ha för litet att göra. För som sagt klarar jag inte riktigt av att inte göra någonting. Men jag vet ju inte ännu hur mycket man kommer att måsta göra utanför föreläsningarna så att vi får se. Har även försökt titta på kurser i andra ämnen men ingenting som jag hittar som jag tycker att skulle vara ens lite intressant går ihop med mina egna kurser. Så det är ju lite tråkigt. Men får se, kanske jag ännu hittar någonting.

Sedan rör sig mina tankar ganska mycket kring mitt nästa år. Om ett år har jag nämligen planerat att jag kommer att befinna mig i Sverige för att studera etologi. Men frågan är nu om jag ska stanna ett eller ett halvt år. För jag hade tänkt läsa det som ett helt biämne och ansöka om att inte läsa statskunskapens grunder. Men då måste man vara ett år för att få ihop studiepoängen. Och stannar jag inte ett år så borde jag nu börja läsa statskunskapens grunder som ett halvt biämne, så beslutet måste tas nu. Och jag vet faktiskt inte. Får se helt enkelt.


<3 : Madde

2 kommentarer:

  1. Spontan reaktion: Etologi låter så som ditt ämne! Hoppas det löser sig med kursfunderingarna. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag tycker det verkar såå intressant! :)

      Radera