lördag 14 maj 2016

Flashpoint – lyser upp där du står

I det här inlägget kommer jag först att presentera vår idé till omtänk, jag tror nämligen att jag gör två olika inlägg. Ett med idén och ett men själva tillställningen.

Vi kom alltså på en app, en app där du med hjälp av platsbestämmelse snabbt och enkelt får upp nyheter som skrivits om platsen där du befinner dig just nu. Och då du sedan klickar på en nyhet så kommer du direkt vidare till hemsidan där den publicerats. Om du går förbi en så kallad Flashpoint får du en notification till din telefon. En Flashpoint är ett ställe där flera olika nyhetsforum skrivit om samma händelse på samma plats. Artiklarna är kodade med nyckelord och då liknande nyckelord knyter till samma plats sker det här.

Appen ska ha en funktion med vilken man kan välja att översätta alla artiklarna till valfritt språk med hjälp av Google Translate. Som faktiskt fungerar allt bättre och bättre och redan nu kan översätta hela texter förståeligt. Och som vi poängterade är inte huvudpoängen ett invecklat och svårt språk utan att användaren ska kunna förstå nyheten.

Vårt syfte med appen var att hjälpa användaren att få nyheter som hänt på platsen där den befinner sig, främst på platser man inte känner till. En i vår grupp var till exempel i Paris under hösten då terrorattacken skedde, hon fick veta det om det först då svenska medier som hon följer började rapportera om det. Och franska medier rapporterade ju definitivt snabbast om det. Dessutom stöder det här både lokal- och vidare journalistik genom att de får mera klicka och läsare till sina sidor och artiklar då appen egentligen bara består av nyhetslänkar.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar