söndag 21 juni 2015

Söndag - Bloggdag

Jag vet att det finns hur många som helst som verkligen hatar söndagar, antagligen för att veckoslutet tar slut och det snart är måndag och alla hatar måndagar ungefär. Men jag har sagt det tidigare och jag håller fast vid det. Jag gillar söndagar. För mig är söndagen en dag då jag kommer i ordning. Har jag varit borta hela veckoslutet kommer jag hem, jag packar upp, tvättar smutstvätt och organiserar upp allt. Jag brukar ta det ganska lugnt, tänka över veckoslutet framför datorn samtidigt som jag kollar igenom YouTubeklipp som laddats upp under veckoslutet som jag inte ännu sett. Då jag är i skolan kollar jag upp saker som jag måste komma ihåg till nästa vecka och gör läxor om jag lämnat några till söndagen (saker jag försökte att undvika just för att jag älskar mina lugna söndagar).


Sedan har söndagarna även blivit mina så kallade bloggdagar. Jag är väldigt mycket på datorn under söndagarna och då brukar jag för det första blogga om veckoslutet, med mina hobbyer befinner jag mig ofta på ställen utan intrenet uppkoppling under veckoslut. Och så känner jag inte heller för att sitta och blogga då jag är bland folk så mycket. Så brukar jag ta fram min kalender, kolla vad som händer veckan som påbörjas dagen efter. Sedan brukar jag helt enkelt skriva ner i kalendern ett blogginlägg om dagen, så att jag har någon sorts plan för vad som kommer att hända på bloggen. Om jag som nu till exempel vet att jag är och seglar nästa veckoslut är söndagens självklara inlägg om seglatsen. Samtidigt som jag då inser att jag har nästan omöjligt att blogga på lördagen, så inför den dagen måste jag förbereda på förhand. Ofta förbereder jag då dessa inlägg på söndagen också. Och nu under sommaren försöker jag även skriva rätt många utkast inlägg, det behövs mer än någonsin på sommaren.


Vissa kanske tycker att det här är fusk, men jag tycker faktiskt inte det. Jag har oftast mest blogglust också på söndagarna, när jag är avslappnad får jag ro att skriva och det kommer även mycket idéer då, så jag ser inget fel med att jag kan sitta och skriva tre inlägg efter varandra och sedan publicera senare. För det är det jag på riktigt gör, det här inlägget till exempel är dagens andra. Jag skriver det en timme efter förra, men jag kommer att publicera det först närmare kvällen. Och efter att det här är klart kommer jag att skriva ytterligare ett inlägg, ett inlägg som jag kommer att spara till scoutlägret då jag är isolerad i en vecka på en ö. Ja vad kan man säga, jag älskar mina bloggsöndagar.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar