måndag 22 juni 2015

Hej det är XX från...

Okej, så mitt sommarjobb. Fick inte jobb på dagiset jag egentligen ville så sista veckan hittade jag det här jobbet som telefonförsäljare och tänkte att jag skulle ge det en chans. så jag sökte och fick jobbet. Jag började med att sälja Hufvudstadsbladet, den kampanjen tog en vecka och så fick vi skolning för nästa projekt. Så nu ska jag börja arbeta på finska i stället. Det låter ju inte som något drömjobb direkt, vilket det inte heller är. Men det är faktiskt helt okej, jag har fått en utskällning och den var inte ens farlig. Det enda som jag kanske inte älskar är att det är ganska tråkigt. Jag sitter ju och säger samma sak timme efter timme, inte det mest varierande men ett jobb i alla fall. Och lönen är det inget fel på heller, inte alls som ryktena att man inte får någon lön som telefonförsäljare. Vi får grund timlön plus provision för varje sak vi säljer eller slutför en undersökning om det är det kampanjen gäller. Men som sagt, kanske inte det mest varierande och inte det jag helst skulle göra om jag fick välja men jag är ändå helt nöjd. Jag har fått jobb och det är ett helt okej jobb. Jag som aldrig trodde jag skulle jobba med telefonförsäljning, och här sitter jag och försvarar det jobbet.

Dessutom har det varit sjukt bra övning för mig. Jag har alltid varit lite rädd för telefoner och varit riktigt kass på att tala i telefon. På bara några dagar ändrades det, jag har slutat vara nervös för att ringa till folk jag inte känner och jag fick till och med höra att jag blivit bättre på att tala i telefon så där utanför jobbet också. Av kompisar som tidigare skrattat åt mig för att jag var så värdelös på det.


<3 : Madde

1 kommentar:

  1. Jag skulle aldrig själv kunna jobba som det, dels för att bland det mest irriterande jag vet är då försäljare ringer åt mig nästan varje dag, så skulle ju kännas fel för mig då att ringa och störa en massa andra människor själv.. ^^ Har också haft ett antal dåliga erfarenheter med försäljare som inte genast godkänner ett nej utan ringer upp om och om igen eller att jag måste slänga på luren för att den andra vägrar slutföra samtalet, eller den ena gången då försäljaren låtsades genomföra en undersökning om D-vitamin-användning men sedan plötsligt försökte tvinga på mig en dyr D-vitamin-prenumeration (billigare och säkrare att köpa från apoteket/butiken ju), även han fortsatte ringa upp i 2-3 dagars tid och ville inte ge sig.. Men hederliga telefonförsäljare som genast accepterar att man inte är intresserad så har jag väl inget särskilt emot - det är de mera irriterande/oseriösa/oproffsiga försäljarna som förstör branschens rykte och som gör att jag oftast inte ens svarar om ett okänt nummer ringer, för i 95% av fallen är det ju försäljare (möjligtvis jobbiga sådana).

    Men du är ju knappast en av dom ;) Angående lön har jag två vänner/bekanta som jobbat på samma företag, den ena var tydligen grymt bra på att prata/övertyga så han tjänade så bra att han till slut blev lite av en andrachef - min vän däremot gick det sämre för, hon fick inte sålt nånting så det enda hon fick var en "grundlön" på 5 euro/timme.. :O Visste inte ens att 5 euro var en laglig timlön i Finland, men finns kanske kryphål där också.. :P

    SvaraRadera