torsdag 12 april 2018

Tydliga vårtecken

Jag behövde några dagars paus, för livet är riktigt tungt just nu. Jag tänker inte gå in på det men jag mår inte speciellt bra alls och har inte haft krafter att orka blogga då heller. Men nu tänkte jag i alla fall sammanfatta en lista med saker jag har märkt som har varit bevis på att det verkligen är vår, hur otroligt det än låter.

Det första tecknet var då klockorna flyttades till sommartid och klockan i manegen flyttades, så att den nu går rätt tid och inte är en kvart försenad som den har varit hela vintern. Skönt.

Min bil Tuppen, som alltså är svart börjar vara galet varm då man sätter sig i den och den har stått i solen. Det är någonting som inte är så positivt med svart bil på sommaren men just nu är det ännu ganska skönt och det tyder tydligt på att det är vår.

Hästen Baba var riktigt trevlig, glad och pigg igår och hon bockade inte en enda gång. Det är så roligt att hästarna alltid verkar förändras totalt då det blir vår.

Fiskmåsarna skriker. De är ju inte speciellt trevliga fåglar och speciellt i Helsingfors centrum är de ju riktigt fräcka och orädda, men deras skrik betyder verkligen sommar och vår.

Jag kan återigen jobba i gympaskor. Så mycket skönare för fötterna och kroppen att kunna gå promenader med ordentliga skor i stället för att måsta ha på sig klumpiga vinterskor.

Vi har båttalko på lördagen! Det om någonting betyder väl att det är vår och snart seglingssäsong.

Jag har nog mäkrt flera saker och tänkt saker jag ska ha i den här listan men jag har aldrig skrivit ner sakerna då jag tänkt på dem så därför nu dessa. Vad är det tydligaste vårtecknet enligt er? Förutom torra trottoarer, solsken, blommor som ploppar upp och så vidare.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar