lördag 28 april 2018

Det vände på ett halvt dygn

På torsdag kväll, eller man kan väl nästan kalla det natt då vi med layoutteamet satt i SMOCKAs redaktion och försökte få ihop tidningen fick jag mejlet jag inte ville ha. Jag hade inte fått jobb på Åland, jobbet jag verkligen hade hoppats på, ville ha och tyckte att jag var riktigt kompetent för var inte mitt. Svor några gånger och tänkte att ja, jag får väl i sommar köra ganska fullt på att ta så mycket jobb via Tassuvahti som möjligt och sedan gå tillbaka till Gainer och jobba ungefär halvtid där hela sommaren.

Efter en för kort natt efter att ha gjort klart tidningen, varit hemma efter klockan ett på natten var jag på plats på skolan igen klockan nio för genomgång av veckan. Hemma lade jag mig i sängen en stund för att föröka samla lite krafter för att orka festa på kvällen, och mitt i mitt YouTube tittande ringer min telefon. Ett främmande nummer, så jag harklar mig lite och svarar sedan. Det var ett samtal jag inte alls väntat mig men det var besked om ett sommarjobb jag redan gett upp tanken på då jag tyckte att andra som redan hade jobb här fått veta om det för länge sedan. Men efter en paus på nästan två år kommer jag att göra comeback på Västis! Jag kommer att jobba på tidningen Västra Nyland i sommar, där jag gjorde min praktik för två år sedan. Ganska overkligt men så roligt, och en sommar i västnyland blir ju också kul, inte helt det miljöombytet jag hade tänkt men ändå lite att komma bort från Helsingfors.

Det betyder ju också att jag kan fortsätta rida under sommaren och annat sådant. Måste ju se lite, kommer knappast att kunna jobba speciellt mycket med Tassuvahti medan jag är i Ekenäs/Hangö och så kanske jag måste se över om jag kan åka med på långseglatsen som tänkt. Nu väntar jag på exakta tider för när jag ska jobba och sedan börjar jag planera min sommar på allvar. Lättnaden är så stor och roligt och skönt att få göra någonting journalistiskt igen efter en ganska lång paus. Nu slutar jag oroa mig över sommaren!

Bra dag igår, nöjd med tidningens layout (ett inlägg om det i morgon), sommarjobb fixat och på väg på fest.

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar