fredag 20 april 2018

Divergent trilogin

Nu har jag äntligen läst slut även den tredje boken i Veronica Roths trilogi Divergent. Läste andra och tredje boken i vinter, "Insurgent" och "Allegiant" och kan nog direkt säga att det lätt var värt det och att jag rekommenderar serien åt alla. I korthet handlar det om ett samhälle som är uppdelat i fem olika sorters människor, så kallade falanger.

Den andra boken "Insurgent"

Första boken handlar främst om huvudpersonen Tris val i att byta falang. Så småningom drar ett uppror igång, som utvecklas i den andra boken och berättelsen avslutas i den tredje. Jag vill inte berätta allt för mycket om handlingen i de senare böckerna eftersom det då lite tappar idén. Men speciellt i den tredje boken förstår man att serien verkligen är samhällskritisk och visar kritik mot det samhället vi lever i idag. Lite som Hungergames serien, men på ett helt annat sätt ändå.

Det är bra fantasy, en bra story skriven på gott språk. Den första boken är överlägset bäst enligt mig och så skulle jag kanske säga att den andra och tredje är lika bra, och väldigt bra de också. Skulle kanske säga att första boken får 5/5 och de två andra 4/5, så riktigt bra betyg hela serien. Tycker det är roligt att jag hela tiden verkar hitta flera bra fantasy serier, trots att det här serien inte heller på något sätt är ny är det först nu jag tar mig tid att läsa den. Det har gjorts filmer på alla böckerna, jag har sett den första och väntar nu med spänning på att se de två andra.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar