söndag 19 november 2017

Nemo

Min nyaste stamkund via Tassuvahti är borderterriern Nemo. En fyraårig kille med energi som inte verkar ta slut. Han är verkligen en underbar hund med en så fin personlighet. Jag går ut med honom en gång i veckan och väntar sedan hemma med honom tills hans ägare kommer hem. Han bor tillfälligt med sin familj i Helsingfors och tycker att det är ganska stressande med alla ljud som hörs i ett höghus, så därför klarar han inte riktigt av att vara mer än en halv dag ensam.


Han kan en massa trix och älskar att lära sig nya och bli aktiverad på det sättet. Annars så tycker han om att iaktta saker och är super att ha med på till exempel ett café. Jag har varit och ätit middag på vårt lokala sushiställe med honom och snällt låg han bredvid stolen och kollade på vad som hände i restaurangen. Då var där inte så mycket människor men jag tror inte att det heller hade varit ett problem.



Han har egenskapen som jag tycker är nästan viktigast hos en hund, han älskar människor. Han vill verkligen vara allas kompis och jag tror inte det är många som kan motstå hans charm. Jag har i alla fall inget emot att spendera min lördagskväll (sköter honom ibland annars också då hans ägare har något kvällsprogram till exempel) med honom, en bra film och en kopp te.


En mycket hund och personlighet i ett litet paket. Mycket att jobba med och aktivera men även en hund som ger så mycket tillbaka tror jag.
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar