söndag 26 november 2017

En inblick i de rika stockholmsungdomarnas liv

För en dryg månad sedan läste jag först boken i Denise Rudbergs nya bokserie STHLM Queens. Första boken heter Disa och ger läsaren en inblick i huvudpersonens, med samma namn, liv. Hon har två bästa kompisar, och tanken är väl den att varje bok behandlar en av kompisarna. De bor i Stockholm och lever ett lyxigt ungdomsliv med mycket fest och utgångar.

Disa har alltid haft det lite struligt och har svårt för att ta tag i vissa saker. Det enda hon är riktigt bra på är att ordna fester, bra och välorganiserade fester. Men att plugga klarar hon inte alls och bland annat att öppna brev som kommer hem. Hon ska precis börjat på ett nytt jobb, hon ordnar en födelsedagsfest, träffar en kille som hon precis som alltid inte alls vill ha någonting mera med och så börjar allt att strula till sig. Arbetsuppgifterna är överväldigande, hon börjar få känslor för killen och husbolaget stänger av elen i hennes lägenhet på grund av att hon inte betalat elräkningen.

Det blir helt enkelt ett kaos att ta sig ur. Boken är enkel och lätt att läsa, behövs inte mycket koncentration och en ungdomsbok med mycket tankar och problem. Till exempel den bästa kompisen som har en alltför kontrollerande. Den Personen tror jag att man får följa med i del två i serien, den fanns dock bara som ljudbok på BookBeat så jag valde att vänta med den.

Men boken är enligt mig väldigt trevlig att läsa, bra skriven men ändå skön och enkel. Tror att jag läste ut den på tre eller fyra dagar. Jag har nog tänkt att jag ska läsa de andra delarna i serien, tror det bara har utkommit två ännu men i alla fall. Rekommenderar boken för personer runt min egen ålder som önskar något lättsamt men som ändå har ett budskap och som är bra skrivet.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar