fredag 17 november 2017

Jag ska sluta

Det är kanske en månad sedan jag tog beslutet. Och i början på månaden meddelade jag min chef. Och nu har jag fem arbetsdagar kvar på Gainer. Två nästa vecka och tre sista veckan i månaden. Jag har alltså bestämt mig för att sluta upp med mitt jobb på telefon-marketingfirman Gainer. Och orsaken är helt enkelt tidsbrist.

För tillfället känns det helt enkelt omöjligt att ha två jobb, få ihop 45 studiepoäng det här året, skriva kandidatavhandlingen, spela teater, vara aktiv scout, träna och skaffa hyreshäst. Jag har rullat det här nu i tre månader och helt enkelt kommit fram till att jag inte hinner eller klarar av det, så jag måste välja bort någonting. Och tanken med att fortsätta jobba där under hösten var ju i princip för att ha råd att flytta hemifrån och ha en lägenhet. Men än så länge ser det väldigt tyst ut på den fronten så därför känns det inte heller nödvändigt. Och det gör ju också att jag kan ta flera Tassuvahti jobb, någonting jag älskar att göra.

Det handlar alltså inte om att jag inte skulle trivas eller någonting sådant utan bara det att jag inte riktigt kommit igång med min kandidatavhandlig på riktigt ännu och det verkligen är dags att kavla upp ärmarna med den nu. På självständighetsdagen, den 6 december ska jag nämligen ha inlämnat 12 sidor, det vill säga i princip halva avhandlingen, så för att nå dit är det bara att sätta igång. Och då kan jag inte riktigt ha ett jobb som tar upp lite för många timmar i veckan för mig.


Min chef tog det dock helt otroligt bra, han sade att han på något sätt känns på sig att ett sådant samtal skulle komma inom en snar framtid. Men att han verkligen inte hade sett fram emot det och tyckte att det var riktigt tråkigt. Men han var förstående och sade att han nog själv skulle ha gjort exakt samma sak om det handlade om att jobba eller att bli klar med sin utbildning. Så det kändes verkligen bra efter samtalet och dessutom sade han att jag när som helst jag vill och känner får komma tillbaka dit. Och hur skönt känns det inte att veta att om någonting händer och jag plötslig behöver ett jobb har jag åtminstone ett ställe dit jag kan vända mig.

Men för att sammanfatta ska jag alltså sluta på mitt ena jobb efter den här månaden. Vilket kommer att ge mig över 50 timmar mera tid i månaden (oj vad mycket det låter då man säger det så där) och de ska jag lägga på min avhandling, en möjlig hyreshäst och eventuellt mera jobb från Tassuvahti. Och allvarligt måste jag säga att jag i alla fall nu är väldigt nöjd över beslutet jag tagit. Och nu kan jag checka av att ha sagt upp mig från ett jobb från listan.


<3 : Madde

2 kommentarer:

  1. Vad bra att du tog det beslutet! Kan ibland själv uppleva att det kan kännas lite svårt att ta sådana beslut, men det gäller att prioritera sig själv och ta beslut som är bäst för en själv. Lycka till med allting, och hoppas du nu får mera tid för kandidatavhandlingen :) Berätta gärna mera om jobbet på Tassuvahti, låter intressant.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar! Jag nu då beslutet är gjort känns det verkligen helt rätt och jag har kommit igång bra med avhandlingen. Jag ska absolut skriva mer om Tassuvahti, kolla gärna upp inläggen jag skriver om mina kunder och så kanske jag ska skriva ett inlägg helt enkelt om bara jobbet.
      <3

      Radera