söndag 4 maj 2014

Gynnsamma utfall och slumpförsök

Rubriken säger dig som läser eller har läst lång matematik kurs 6 något. För er andra låter det antagligen som något alldeles knäppt. Men det är ingen fara, för sanningen är den att det verkligen är alldeles knäppt. Jag har en massa uppgifter att räkna, och jag hatar att eftersom vi kommer att få bonuspoäng till provet i fall vi har några uppgifter rätt (vi vet inte vilka uppgifter så det lönar sig bara att göra alla för att få de där poängen, och dessutom får vi inte ens skriva provet om vi inte räknat 53 av dem). I alla fall så finns det därför bara modellösnignar till vissa, vanligtvis finns det för alla uppgifter på nätet. Inte den här gången och det gör att om man inte förstår något kan man inte ens få hjälp med att komma igång här hemma. Det är störande, och jag blev så frustrerad att det helt enkelt var dags för en paus.


Den här veckan kommer att bli intensiv och jag kommer att jobba med matematik och biologi. Sedan följer en vecka som jag ser som lugnet före stormen. Det ser i alla fall ut nu som om det inte finns så hemskt mycket till den veckan. Och sedan kommer provveckan, som denna gång inte alls är så slapp som den förra, tvärtom. Nu kör vi nästan fullt med 6 av 7 möjliga prov. Och så klart börjar veckan med det "provet" jag inte har så att jag inte får en extra läsdag emellan någonstans. Men sedan är det sommarlov, får väl se det som en tröst. Det är snart!

Traditionellt kommer skolåret så klart att avslutas med stadsorientering, så här såg det ut förra året hoppas det blir lika fint väder

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar