måndag 9 september 2013

Ooriginell?

Vet ni jag började tänka på en sak under säkerhetskursen. Och kom nu ihåg innan ni börjar läsa; jag gillade kursen och det är ingen kritik mot den, bara en sak jag kom att tänka på.

På Lindhs rygg <3
Alla har exakt likadana kläder. Har en mössa har alla mössa. Har en inte rock har ingen rock. Det här var orderna så ni fattar ju att det var lite svårt att speciellt på långa avstånd att känna igen sin bästa kompis till och med. Och så gjorde ju alla exakt samma sak. Alla står uppställda i perfekta formationer och allas fötter tar i marken exakt samtidigt. Är du ändå originell? Jag fick lite en sådan känsla att jag inte är like originell som vanligt, att jag inte är lika unik som vanligt. En rätt konstig känsla.Var det bar kläderna och kommandona som väckte den känslan.

Dessa äpplen är i alla fall originella, "Bergstad Miro"
Diskuterade det här med en kompis där och vi kom fram till att det kanske är lite meningen. Det är ju så det görs i armén och jag vet inte om det är för hemskt för att skriva men skriver ändå. I armén skolas ju soldater för att kunna medverka i krig, om det skulle behövas. För de tillfällena övas dessa saker, att alla ska se likadana ut och göra exakt samma sak. Det är ju delvis en psykisk grej och antagligen gör det det också lättare att döda. Om alla ser likadana ut och gör samma sak är det kanske inte längre lika mycket en människa, det är en del av en formation. Hur hemskt det här än låter är det kall fakta.

Och känslan då jag på söndagen gick in, hittade min civila väska där jag lämnat den och den hade blivit inlåst på fredag. Jag bytte bort armékläderna som jag haft hela veckoslutet och drog på mina välbekanta svarta mjukisbyxor och min vita Henry Loyd rock. Plötsigt var jag mig själv igen. Jag var originell och unik igen. Nu fanns det ingen som var likadan som jag. Vad var det som hade hänt?

Jag vet inte alls varför jag upplevde detta så starkt, jag vet mycket väl att alla inte gjorde det. Det fanns till och med de som kollade på mig som om jag skulle ha varit galen när jag förklarade att jag kände mig ganska ooriginell. Men jag kände det, det var en spännande känsla och jag tyckte att jag bra skulle kunna skriva lite om det. Kom ihåg ingen kritik, bara något jag funderar på.

 <3 : Madde


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar