tisdag 11 juni 2013

Varje (häst)flickas dröm

Kan ni bara tänka er vad jag fick göra igår? Jag fick följa med på en långritt med hästarna. Så härligt, vi red ungefär en timme i ena riktningen och bestämde oss sedan för att rida till vår stuga i Tvärminne. Där släppte vi hästarna lösa vid stranden och medan de drack och trimmade vårt gräs åt vi vår matsäck. Fullständigt härligt, och synen av tre hästar som står och betar på vår strand är alldeles oslagbar. 

När vi sedan vände hem var det en fartfylld hemväg som väntade. Raffe som jag red, som brukar vara slöast och långsammast av alla, fick plötsligt för sig att nu vill han trava och sedan galoppera, så lät vi honom gå. Och när Reegel försökte gå förbi honom så man riktigt hur har tänkte "Nej nuu, inte en chans" och så gav han i och for i väg. Herregud vad vi skrattade, humor det har de här höstarna verkligen. 
Efter den lilla spurten fick vi iden att ta tävling på galoppstigen. Vi satte alla tre hästarna på rad och ett två tre och så for det såå hårt. När det var tävling som gällde fanns det nog inget kvar av slöa Raffe, vi vann till och med Rocker! Man behöver ju kanske inte nämna att det kanske var för att Raffe gjorde sin specialitet med att tränga ut och inte låta någon gå förbi. 
Så tog vi en lång galopp över en äng och vi fick bara höra att alla i egen takt på egen risk. Det for också riktigt fort det och tunnan Raffe drog ner huvudet och bockade så att jag hamnade lätt ur balans där jag låg fram på hans hals och manade fram honom. så sista svängen så svängde han bara inte utan tog ut svängen mer och mer och jag bara tänkte shit shit shit nu är vi helt just i följande dike. Men bra gick det och efter att vi äntligen fått stopp på hästarna red vi skrattande hem med hästar som var pigga och inte riktigt hade tankarna kvar på en lugn sluttrav. 
Alla hästarna rullade runt länge så fort de släpptes i hagen. 
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar