onsdag 29 mars 2017

Störigt #9

Dags igen att störa sig på lite saker. På sistone har det samlats lite färre saker på listan, men nu är det dags igen.
  • Folk som blir arga då man messar dem och de sover. Allvarligt talat, om du blir störd och vaknar av ljud på natten, använd då funktionen ljudlös på din telefon. För jag kan faktiskt inte veta om du sover eller inte. Det är på ditt eget ansvar att om din telefon väcker den. Och visst, jag har blivit störd då folk ringt och väckt mig, men det är en lite annan sak tycker jag. Messljud vaknar jag inte av oftast och visst jag kunde ha telefonen på ljudlös men de gånger jag blir väckt av att någon ringer är faktiskt få. Och om någon annan blir störd på att jag får mess under natten, då är det självklart min skyldighet att ha på ljudlöst i alla fall trots att jag inte själv vaknar. Men bli inte arg på mig för att du vaknar av ett mess jag skickar dig.
  • Barnbordet. Jag förstår att det är praktiskt och skönt att sätta alla barn på en tillställning att sitta i ett bord tillsammans. Och så får de vuxna umgås utan barn bredvid sig hela tiden. Men av någon anledning hamnar man alltid i barnbordet för länge, man hamnar sitta där flera år efter att man egentligen gått förbi den åldern man ska ha för att passa i barnbordet. Nej fy fan, det är bara hemskt.
  • Då någon stiger upp för att släppa förbi mig på spårvagnen eller bussen bara för att jag tryckt på stoppknappen.Jag menar, att jag trycker på knappen betyder inte att jag ska stiga upp precis nu. Jag brukar trycka på knappen långt före jag ska stiga upp för att stiga av. Men då tvingas jag ju stiga upp betydligt tidigare för att någon gått ur vägen för mig. Störande.
  • Att det finns så många som inte stannar hemma då de är sjuka. Allvarligt talat, det finns en orsak till att man får vara hemma om man är sjuk. Och bara för att du inte har tålamod eller vilja att stanna hemma då du är sjuk ska jag tvingas bli nersmittad av dig. Och jag är själv väldigt dålig på det här, men allvarligt talat hela vårt samhälle borde bli bättre på det här. Försök inte vara duktig och vara i skolan eller på jobb då du är sjuk. Det är säkert en stor anledning till våra säsongsinfluensor. För folk stannar inte hemma. Murr.
  • Folk i trafiken som kör upp bakom en jättehårt trots att man tydligt visar att man bromsar och bromsar försiktigt. Till exempel då man viker av från en motorväg. Jag brukar bromsa försiktigt, lägga foten på bromspedalen så att bromsljuset börjar lysa, för att meddela att nu saktar jag ner. Sedan motorbromsa försiktigt, och ändå kan den som är bakom mig inte visa hänsyn utan kör fullt tills den är alldeles fast i mig, och jag tycker ju det är sjukt obehagligt för det ser ju ut som att den tänkte köra på mig bakifrån. Inte okej, och vad om det inte alls hinner bromsa? Det blir ju nästan så att jag måste gasa iväg för att inte bli under, och det är ju dumt eftersom min mening är att bromsa. Visa hänsyn i trafiken helt enkelt!
Definitivt inget barnbord

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar