torsdag 23 mars 2017

Om kärleken till att berätta

Bland det bästa jag vet är att berätta en historia. När jag får tala om någonting och berätta någonting för andra människor går jag verkligen igång. Det kan handla om informativa saker eller om berättelser från mitt egna liv som mest är underhållande, då jag får berätta någonting för människor mår jag riktigt bra. Undrar ibland om jag inte borde ändra mig och utbilda mig till lärare, mest för att jag älskar att stå framför människor och föreläsa. Det är en sådan fantastisk känsla då jag blir kallad någonstans för att föreläsa, om min utbildning, om hur det är att studera, för att hålla ett sexsnack eller någonting annat. Jag älskar det verkligen.

Och nästan en ännu bättre känsla är då de annars vilda och okoncentrerade scoutungarna ligger i sina sovsäckar, knäpptysta för att de är intresserade och tycker om att höra på när jag berättar om mina egna upplevelser som scout i deras ålder. Finns det någon bättre uppskattning? Jag njuter verkligen av det här, och därför var jag genast på då vi på gårdagens lägerplaneringsmöte talade om att berätta scouthistorier. Och de andra blev förundrade över att jag var den enda som verkligen var ivrig på det här.

Just nu är jag inne i en period då jag skulle vilja skriva blogginlägg efter blogginlägg där jag berättar om olika händelser, har skrivit om mitt pinsammaste lägerminne redan och funderar på vad jag ska skriva om till näst. Dock känns det som att jag lite borde spara det inlägget till att publiceras under scoutlägret, eftersom jag ändå måste ha tidsinställda inlägg då och jag gärna skulle ha scoutrelaterade inlägg.

Så fantastiskt att jag kan skapa berättelser på min dator hemma vid skrivbordet.

Men tillbaka till saken, Jag vet inte varför jag tycker så mycket om att föreläsa och berätta saker för folk, och jag vet inte heller vad jag ska göra med det. För läraryrket känns ändå inte helt som min grej och jag har försökt fundera om det finns någonting annat där man får åka runt och föreläsa. För det är just det jag skulle vilja göra, åka runt, träffa nya människor och berätta någonting för dem. Självklart någonting som jag själv har intresse i, men det har jag ju i mycket så att. Och jag menar inte att jag tvivlar på att utbilda mig till journalist, men i alla fall ibland tänker jag i andra banor. Och det här är en sak som jag tänker en del på eftersom jag verkligen tycker så mycket om det här med att berätta.

Vad skulle ni vilja att jag skulle berätta om här på bloggen? Finns det någon livshändelse ni skulle vilja höra en berättelse om? Lämna gärna en kommentar om det och ni kan vara ganska säkra på att jag berättar, allt som känns okej att dela med sig av.

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar