lördag 18 mars 2017

Veckans träning

Efter en springtur på 5,47km med Vili i dag kan jag knyta ihop veckans träningssäck. Den här veckan blev det 4 träningsgånger. Hade planerat in fem egentligen men gårdagens nacke-rygg pass på UniSport skippade jag eftersom Jonathan kom hem en dag tidigare och jag sedan bestämde mig för att stanna i Porkala efter torsdagens ridning i stället. Men ingen fara tycker jag, förutom att jag glömde att inhibera träningspasset så jag måste betala 5€ böter. Men veckans träning började på måndagen med en timme Body. Ett tungt pass som verkligen gav veckans muskelkondition.

På tisdagen gick jag på Total training, ett pass som är menat att vara veckans tyngsta, vilket det också var. Det fungerar som cirkelträning lite, det finns fyra stationer och på varje station finns tre olika rörelser. En av rörelse är muskelträning, en är pulshöjande det vill säga kondition och den tredje är någon form av kroppskontroll och balansrörelse. Varje rörelse görs tio gånger innan du går över till nästa, och så stannar du två och en halv minut på varje station och gör så många varv av rörelserna du bara hinner. Efter att ha gått igenom alla stationer är det paus och sedan kör man ett varv till. Så egentligen blir det bara 20 minuter full träning, vilket kanske låter lite men det är verkligen en tung träning som man får ta ut alla sina krafter på. Inte för ofta men ibland är det skönt att verkligen bara ge allt som kroppen kan.

På torsdagen var det sedan ridlektion med en Patsy som har förvandlats till någon sorts superponny nu verkligen. Hon var igen otroligt fin, relativt avslappnad och lät mig rida innerskänkeln igenom och med lite ställningar ifrån kunde hon glömma mycket skrämmande. Ett problem var dock att vi tränade att ställa utåt på cirkel och volt, och då tvingades hon ju titta på de andra hästarna, ridläraren och så vidare så då blev hon lite rädd av sig men inget desto mera. Hon är super! Och så efter dagens springtur blev det alltså fyra gånger träning den här veckan. Nästa vecka kommer att se ungefär likadan ut träningsmässigt.

Sneakpeak på ett inlägg som kommer i morgon om Anas och Vilis kurs i fredags.

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar