onsdag 11 januari 2017

Vietnam part 3: The beach

Så där ja, äntligen ville allting samarbete och jag har fått bilderna uppladdade. Nu kör vi den sista delen av Vietnam, då vi befann oss på ett strandhotell ungefär mitt emellan staden Phan Thiet och fiskebyn Mui Ne.


Många restauranger inriktade på sea food, som var gudomlig sällan har man ätit så gott, hade fiskar och skaldjur i bassänger utanför på gatan. Så då man beställde gick man dit och pekade på vad man ville ha och hur mycket. Var det någonting man åt endast en av som till exempel krabba eller groda kunde man till och med måsta peka ut exakt vilket djur som skulle bli min mat.


Pete som testar en hatt i souvenirbutiker, som det också fanns gott om.

Han köpte även en bastuskopa gjord av en kokosnöt. Den kostade hela 30 cent.

En utflykt vi gjorde till vita sanddyner tidigt på morgonen (avfärd 04:30) för att åka fyrhjulingar och se soluppgången. Det blev inte helt som vi tänkt oss, ena bilen vi åkte dit med gick sönder så vi nästan missade soluppgången, fyrhjulingarna var inte fyrhjulsdrivna utan bakhjulsdrivna och orkade inte ens upp för dynerna och där var säkert 100 andra människor och fyrhjulingar och jeepar som körde omkring hur som helst. Ingen lugn stund att beundra soluppgången direkt och allavar ganska sura men nog var det ju fint trots allt.







Vidare till de röda sanddynerna, där Battan hittade två lokala kompisar att snacka med. De var egentligen där för att hyra ut grejer at glina ner för dynen med.


Hotellet

Och stranden där intill





I poolen fanns orangea livringar att leka med, vi hade en hel del kul med dem. Vem kunde sitta på en, på två eller till och med tre stycken? Vem kunde stå på en och så dök vi självklar genom dem.


Poolbaren


Och sista kvällens solnedgång

En fin resa!

 <3 : Madde

2 kommentarer: