måndag 9 januari 2017

Vietnam part 1: Saigon

Vi började vår Vietnamresa med fyra dagar i landets största stad Saigon eller Ho Chi Min City. Det var dagar då vi lärde oss att korsa en gata där bilar och mopeder körde i 12-16 filer trots att det egentligen fanns endast fyra, få veta mera om landets och stadens historia samt få det första smakprovet på den underbara vietnamesiska maten.


Här är vi på en guidad utflykt runt staden och ser bland annat presidentens slott, som numera är ett museum.


Dessa två lyckades alltid på något underligt sätt få fram en burk öl var vi än befann oss.

På finska hette den här tekniken som man behandlade trä på "lakka". Det gjorde så att träet nästan såg ut som någon sorts porslin.


Dekorationerna görs med bland annat äggskal eller snäckor.


En annan dag blev det en utflykt till floden Mekong Delta. Vi åkte med diverse olika båtar runt och kollade på olika öar och samhället där runt i allmänhet.

Tupparna var väldigt stora och fina och såg ut att må väldigt bra. Det kändes ju bra fram till att vi fick veta att de får bra mat och hålls välmående för att klara sig bra i tuppslagsmålen.


Det fanns väldigt lite gatuhundar överlag, det fanns hundar men de var alla någons som husdjur och var relativt välmående.



Kokosvattnet som dracks direkt ur nöten delade oss, en del drack flera per dag medan jag drack en halv under hela resan, eftersom jag inte tycker så jättemycket om det.


Vi var och kollade på ett tempel för en lokal religion där man egentligen tagit det man tycker är bäst från varje religion. 

Så här ser deras likbil till exempel ut, så de åker sin sista resa i en sådan här bil.


Tror att det blir två inlägg till om Vietnam, ett om det lokala livet (trafiken i staden och fisket i fiskebyn) och så lite bilder på oss från strandresorten.
Hoppas ni ser fram emot det <3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar