tisdag 2 september 2014

#kallamig

Just nu cirkulerar den här kampanjen mot mobbning runt på nätet. Jag hoppar inte så ofta på trendtåg på nätet men den här gillar jag verkligen. Kampanjen #kallamig eller #kutsumua går ut på att man tar en bild på sig själv med ett papper där man överst skriver något man har blivit eller blir kallad och sedan sätter ett kryss över det och under skriver man i stället något man vill bli kallad. Och det är så många som blir kallade så hemska saker, och ja det är snart ingen hemlighet alls att min högstadietid var det värsta någonsin, så visst har jag otrevliga kallelser jag också. Speciellt med två hobbyn som verkligen inte var acceptabla i högstadiet, men vi kör på med mina bilder nu, jag tog fyra stycken.

Det här har jag faktiskt blivit kallad inom scoutingen, hobbyn som kanske tack vare det blev min trygga punkt eftersom jag slutade umgås med de personerna och i stället hittade vänner i killarna, och så blev jag prinsessan

Konstig var jag överallt, jag var scout och jag red och jag satsade på skolan och jag var blyg, allt i ett enda ord

Nu för tiden skiter jag faktist i hur många som tror att jag undersöker myror på min fritid, jag vet ju själv vad jag gör

Jag säger inte direkt att jag inte är nörd, men jag säger att att vara nörd inte betyder att man kan ha roligt och ha ett socialt liv samtidigt!

Skulle ha velat ha en lapp med något hästrelaterat men hade svårt att komma på både det negativa ordet och det positiva eftersom det oftast är samma, det bara uttalas på olika sätt. Som hästflicka till exempel, det kan jag presentera mig själv som men samtidigt om man lägger på en annorlunda ton blir det något så negativt att det inte är sant. 
Hoppas att det här inlägget fick någon att tänka, någon att sluta kalla någon något och någon att våga stå upp för sin sak. Och jag kan verkligen säga att jag är stolt över mig själv att jag tog mig förbi det, för nu kan jag vara mig själv, ha personer som gillar mig för den jag är och ha roligt som mig själv!

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar