onsdag 12 juli 2017

Kattungarnas första måltider

Nu är kattungarna en månad och några dagar. Nu ska de börja äta riktig mat så småningom, för tillfället kör vi med en sörja bestående av äggula, grädde, barnmat och lite kattmat. De förstår nog inte riktigt grejen ännu men båda dagarna har i alla fall några ätit lite av det, och någon även provsmakat Doris mat som står bredvid. 


De har även vuxit något otroligt och nu har de flyttat ut i vardagsrummet, kan gå och leker med varandra. Nu har de verkligen blivit små busfrön, och jag knäppte några bilder på dem här om dagen. De är ju så söta att man dör. De har även fått namn nu, två killar och fyra tjejer.

Det här är största killen, han heter Buster och han är min favorit. Det är även jag som har fått döpa honom. Vi har klickat sedan dag ett och han är den som tänker mer på att äta än på att öva sig på att gå och leka. Men han är så söt och gosig och skriker minst av dem alla. 

Den helsvarta har fått namnet Elsa och hon är den minsta och nyfiknaste av alla. Hon kan gå bäst och vill undersöka precis allt. Hon glömmer lite bort att äta då det finns så mycket nytt, så därför är hon också minst. Till exempel bestämde hon sig för att hon nog kan hoppa (!!) ner från soffan. Hon förstår inte riktigt vad hon klarar och inte, men allt ska testas.

Det här är Ester och hon är den största av tjejerna, kan nästan mäta sig i storlek med killarna. Hon ändrar färg nästan varje dag och verkar bli mer och mer sköldpaddsfärgad, precis som Doris. Hon var den som man i början knappt kunde lyfta upp utan att hon skrek i högan sky. Men nu är hon också rätt trevlig.

Hon fick smak på den riktiga kattmaten och åt en hel del av den.



Det här är tjejen som fram till igår inte ännu hade något namn, men nu har hon fått namnet Berit. Mitt förslag om att hon skulle heta Nova godkändes inte av enväldiga beslutsfattare Cappe. Hon är ganska lugn och gillar mest att titta på saker. Hon verkar bli väldigt snäll av sig och tycker nog om att umgås då man tar upp henne. Hon har kanske varit kullens anonymaste hittills, utan desto större personlighetdrag visade.





Elsa och Berit

Tjejen som har en gul rand i ansiktet har fått det kungliga namnet Märta-Luoise (vill påpeka att jag bara har hittat på namnen Buster!!). Hon är Stinas och Wilmas favorit och är verkligen lite fin av sig. En hundtränare sade en gång i en podd jag lyssnade på att man ska passa sig för vad man ger hundarna för namn för deras personligheter blir efter det. Och jag tror lite att det är precis vad som har hänt med den här flickan. 

Buster

Ester


Och så har vi ännu Boris, den andra killen. Han busar runt och äter mycket han också. Han är den som sörjan har smakat bäst för. De har redan börjat ha ordentliga brottningsmatcher med Buster. Han är inte lika tuff som Buster och skriker lite mer, men har är också söt så klart. Boris och Berit liknar varandra otroligt mycket och oftast måste jag kolla könet för att se skillnad på dem. Men nu börjar Boris få lite vitt ytterst på tårna så på det sättet kan jag skilja på dem.


Märta-Louise som leker med soffan.

Boris och Ester

Hela gänget busfrön.

De bad mig skriva att om någon är seriös och intresserad av någon av att ta en unge får man gärna ta kontakt. Det viktigaste är att alla kommer till bra hem och får leva som katter ska. Någon ska de nog hålla själva och just nu lutar det kanske mest mot Elsa. Men om du är intresserad och vet att du kan ge ett gott hem åt en av dessa så kontakta mig till exempel på bergh.mette@gmail.com.
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar