tisdag 1 november 2016

Jag är ingen salladsmänniska

Före jag ens börjar skriva det här inlägget vill jag säga att jag inte vill såra någon, kränka någon eller provocera. Jag vill bara berätta hur den här saken är för mig, tro mig eller inte men det är så jag upplever det.

Jag är en människa som helst äter varm mat. Två gånger om dagen gärna, sådana är mina matrutiner och det är så jag känner att jag mår bäst. Och det här leder till att jag inte riktigt är någon salladsmänniska. Jag kan tycka att det är jättegott med sallad och så men det är väldigt sällan jag känner att det är maten jag vill ha, eller som jag har lust att äta för att bli mätt. Att ersätta min lunch eller middag med en sallad är någonting jag sällan gör, antagligen för att jag är ovan och inte van vid det. För det handlar inte om att jag inte blir mätt, det blir jag på en ordentlig sallad men det är bara det att jag inte har lust för det då det är mattid. Någonsin.

Som nu till exempel, har vi lax hemma som jag kan äta, har flera dagar tänkt att jag skulle göra en laxsallad. Men jag har bara aldrig lust, till slut fick jag tvinga mig till att göra det för att äta den där laxen. Och jag älskar lax, nästan all min favoritmat kommer från havet egentligen så det handlar inte alls om att jag inte tyckte det var gott. Dessutom gjorde jag en god salladsdressing för att jag skulle få mera lust på det. Men nej, det bara inte fanns där. Jag åt, men det gick väldigt långsamt och det kändes bara inte rätt.

Jag har faktiskt ingen aning om vad det här beror på men jag undrar om det finns fler där ute som helt enkelt vill ha sina varma måltider varje dag? När klasskompisarna drar för att äta salladsbuffé på Unicafé då det inte finns någonting annat lockande på matlistan försöker jag faktiskt hitta någonting annat, och även om jag får i mig mindre mat på grund av att jag äter en varm rätt jag inte tycker är god känns det bättre än att äta den kalla goda salladen med en god fyllning. Jag förstår helt enkelt inte varför det är så här då jag ändå gillar det som finns i salladen.

Det här blev kanske inte ett så provocerande inlägg som jag tänkte att det fanns risk för att det skulle bli, och det är ju bra. Men känner någon annan på samma sätt?


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar