onsdag 21 mars 2018

Vi har blivit kompisar

Ni vet när man först träffas, är misstänksam mot varandra. Provar lite hur man fungerar tillsammans, men inte riktigt känner att det säger klick. Eller i alla fall inte på rätt sätt. Ni fortsätter ändå umgås och testar olika saker och börjar känna att ja, så dåliga är vi kanske inte tillsammans. Precis där befinner jag och min Canon EOS 30D för tillfället. Jag köpte ju alltså kameran i december och i flera månader har jag egentligen känt att nej, det här är inte rätt. Jag gillar inte att fota med den och får det inte att fungera riktigt.

Men så gjorde jag bara det drastiska att jag började lämna min 1000D hemma och tvingades fotografera med den här nya. Och det har gett resultat, speciellt nu då jag har fotograferat en hel del för Tassuvahti så känner jag faktiskt att jag har blivit riktigt nöjd med bilderna. Överlag skulle jag säga att kameran klarar av att ta ljusare bilder i mörkare utrymmen, men att om bilderna blir för mörka är de svårare att rädda än de som är tagna med 1000D. Det kan vara jag som inte lärt mig riktigt men jag hoppas att det här blir ännu bättre då jag inom kort planerar att utöka min objektivsamling med ett fast objektiv. Men ja, vi har blivit kompisar och jag gillar resultatet jag får med kameran.

En bild jag bara knäppte på måfå i lägenheten där jag sköter en hund, för att få lite random bilder att använda i bloggen. Inte extra ljusa förhållanden och ändå blir bilden ljus och fin och älskar skärpedjupet.

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar