tisdag 20 mars 2018

7 000 tecken kvar

Jag har en essä som är rejält försenad till skolan. Men jag insåg redan förr veckan att den kommer att bli det och att jag bara måste låta det bli så och i stället arbeta bort allt annat, så att det blir inlämnat i tid och då bara en sak försenad. Nu har jag i alla fall skrivit hela kvällen och känner mig nöjd för dagen. Det är en så lång essä så man skriver liksom inte den på en kväll. I kväll skrev jag fyra sidor och ungefär 8 000 tecken. Vilket i princip är så mycket som jag har kvar tills den är klar. Så jag tänker och hoppas på att jag skulle lyckas skriva klart den i morgon och sedan ha den ur världen. Jag slutar dessutom en timme tidigare i morgon så jag borde kunna börja skriva en timme tidigare och på så sätt bli klar ganska tidigt på kvällen. Ska bli så skönt att få lämna in den och sedan kunna fokusera fullt ut på förberedelserna inför Smocka, samt kanden igen.

För tillfället går vi alltså en intensivkurs i layout, redigering och ledarskap inför april då vi kommer att fungera som producenter och layoutare för vår övningsredaktion Smocka. Ser fram emot det, samtidigt som det är väldigt långa och intensiva dagar just nu. Men samtidigt känns det ganska värt, eftersom det verkligen är saker jag vill lära mig och som är så nyttiga att kunna. Kanske faktiskt den kursen som känns mest viktig i studierna, och det är den allra sista kursen i journalistik. Det är egentligen så sjukt att tänka att mina studier på riktigt börjar lida mot sitt slut. På det här stadiet det vill säga.

Förutom den här kursen försöker jag även gå andra delen av kursen "Samhälle och kultur i Sverige och Svenskfinland" som började i januari. Nu är det delen om Svenskfinland som gäller och det finns möjlighet att tenta den om man är finlandssvensk men jag gick ändå dit för att tala med föreläsaren i dag och se hur allting är. Jag stannade på föreläsningen och det visade sig att det var rätt beslut, det var en riktigt bra föreläsare och jag räknade att jag missar under två timmar av layoutkursen, och det kan jag nog göra. Samt var föreläsaren så snäll att hon sade att vi fixar det som jag måste vara borte på grund av Smocka så att jag ändå kan gå och kommer igenom kursen.

Börjar kännas ganska bra den här våren nu. Mycket ska ännu fixas och göras, men det ser ut att finnas en lösning på allting och att jag nog får det fixat. jag är en person som får så mycket gjort sådana här dagar, på något sätt ger ett fullt schema och en lång tung dag mig motivation att göra och fixa allt. Sedan somnar jag gott och utmattad. Det enda som inte gillar min takt just nu är min rygg, som inte mår bra av att sitta 9 timmar om dagen. Nästa vecka ska jag nog försöka få in både massage och ordentlig stretch.


Blev tydligen en uppdatering om skolan det här inlägget. Jag är lite ledsen över att jag inte heller har tid att sitta och förbereda satsade inlägg just nu.
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar