tisdag 6 mars 2018

Egen salva

I december gjorde jag denna salva för första gången. Idén kom från Saras blogg då hon i sin julkalender gjorde sin egen tassalva. Salvan är alltså från början en salva som man ska smörja hundars trampdynor med. Men det har visar sig att den fungerar hur bra som helst på människor också och jag måste själv säga att det har varit min räddare denna vinter. Jag gjorde en burk till alla jag firade jul med och den har varit väldigt uppskattad. Mamma har till och med beställt en till sats för att kunna ge till sina vänner. Och även jag har gett vidare burkar med salva. SÅ nu tänkte jag berätta hur jag gör den bästa salvan för torr hud. 

Du behöver bivax och olivolja, ingenting annat. Till en sats behövs 25g bivax och 1dl olivolja. Jag gjorde nu en halv sats eftersom burken jag hade var en halv deciliter. Dessutom skulle jag rekommendera att kanske ha i lite mera olivolja än 1dl, man kan helt enkelt hälla i lite extra så att salvan inte blir ännu hårdare än den redan blir.


Sedan är det bara att värma upp ingredienserna över vattenbad. 

Sedan då all bivax smultit i olivoljan och du har en jämn olja är det bara att hälla över i din burk. Det lönar sig att ha burken att stå på en jämn yta så blir det snyggt i burken.


Det tar inte länge innan salvan kylts ner och stelnat. Och sedan är det bara att smörja in sig eller ge bort burken i present.

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar