fredag 4 april 2014

Komplimanger

Vet ni vad? Vi ger varandra för lite komplimanger. "No shit" säger ni men jag menar allvar. Hur ofta får ni höra något positivt om er själva? Som är bara en komplimang? För sällan enligt mig. Det där lät väldigt fel, men jag menar inte att alla nu ska börja ge mig komplimanger utan alla ska försöka säga en positiv sak till någon per dag. Tänk vad mycket gladare alla skulle vara. Idag till exempel blev Inkku väldigt glad då jag berättade åt henne att hon är så härlig då hon alltid är så snäll mot alla och vill alltid att alla ska ha det bra och tänker så mycket fint om alla. Min goda gärning för idag.


Men liksom jag i alla fall vågar inte riktigt. Jag menar klart att jag vågar säga åt en nära vän att hon har fina kläder eller något sådant men liksom till exempel idag då vi hade sista timmer i den här modersmåls kursen tänkte jag på det. Min modersmålslärare är den bästa lärare jag någonsin haft, och det är så hon är så sjukt bra och trevlig och helt super. Men det kan man ju inte skriva på feedback lappen, hon tror ju säkert att jag försöker fiska bättre vitsord eller så. Så det slutade med att jag skrev att hennes timmar aldrig blir tråkiga, så en komplimang gav jag i alla fall.


En annan sak som gav mig en tankeställare för några år sedan är då jag kom hem från ett ridläger. Jag berättade åt mamma vilken ridlärare vi haft i hoppning. Hon var så bra och jag har slirig ridit för någon så bra. Och mammas fråga var, "Nå berättade du vad du tyckte åt henne?". Det hade jag ju inte gjort, och jag minns det ännu idag hur jag lite generat tittar ner och säger att jag inte gjorde det. Men tänk nu de flesta tänker säkert som jag och liksom vågar inte säga bra feedback åt till exempel lärare. Vilket är lite synd, för det betyder ju att de sällan får höra det och många går säkert omkring och inte har en aning om hur bra de är.


Jag vet inte vad man ska göra åt det, men försök i alla fall ge lite fler komplimanger och gör någon glad. Men låt det vara er riktiga åsikt, det märks och det gör personen i fråga ännu gladare.

 <3 : Madde

2 kommentarer:

  1. Ååh, ja har också tänkt på det här och håller med dig till 100%! Alla gillar ju komplimanger o blir glad över dem, så man borde absolut våga mer :) superbra inlägg!

    SvaraRadera