onsdag 14 juni 2017

Mina första Tassuvahti turer

Som jag har berättat har jag ett litet sidojobb som är som nog inte känns som ett jobb alls, jag är nämligen en tassuvahti. Alltså sköter jag och rastar andras hundar och katter vid behov. Mest är det frågan om hundar och nu då jag har gjort mina första rastningar tänkte jag berätta lite om dem. På fredagen åkte jag till Drumsö för att rasta dvärgpudeln Ella. Hon var väldigt söt och lätt att gå med, snäll och lydig och glad. Och det var fint väder så vad var nu bättre än en kvällspromenad med henne. På grund av att det hölls en luftshow i Brunnsparken samma dag var det ett kaos här och trots att jag startade i god tid för att jag gissade att trafiken skulle vara jobbig var jag 20 minuter sen. Ägaren var snäll och förstående men det var ändå ganska pinsamt. Men väl där gick allting sedan bra, och nu kan jag dessutom checka av att jag har rastat en hund med löptid. Det var jag nämligen lite nervös över hur det skulle gå men det påverkade nog inte alls.


Hela den här veckan går jag sedan en gång per dag ut med två cavalier king charles spanilel hanar, Kutsi och Seppis som ni såg i förra inlägget. De har varierande iver att gå, Kutsi går ofta duktigt och gillar att gå först och leda. Seppis däremot går gärna bakom, stannar ofta för att snusa på saker och får lite för ofta i min smak för sig att vi går för snabbt och att nu ska vi nog stanna och protestera. De är även lite jobbiga med att de ska dofta på allt så länge och vägrar till exempel själva komma med snällt då man ska över vägen, och speciellt inte båda samtidigt. Men igår till exempel var början riktigt motig men sedan i slutet så travade pojkarna på i fin takt och jag kunde till och med ha kopplen i samma hand. Om det berodde på att de visste att vi var på väg tillbaka eller om det slutade regna vet jag dock inte.

I slutet på gårdagens promenad skedde ett litet missöde. Vi gick in på gården och en annan hund med sin ägare gick lite före oss och skulle tydligen in i samma trapphus. Speciellt Kutsi blev ganska taggad av det och började skälla, vilket fick upp den andra hundens uppmärksamhet så den vände sig om mot oss i stället för att gå in genom dörren. Kutsi försökte rusa fram och då jag satte stopp på flexikopplet gick det plötsligt av. Så inte hade jag ju då någon chans och han rusade fram och de började visa tänder och skälla åt varandra. Det var inte en kul situation men fick Kutsi utdraget i selen och väntade på att hon med andra hunden gick in. Inget hände men så störande och onödigt och pinsamt, även om jag ju inte kunde något åt att kopplet gick av men i alla fall.

I dag ska jag och hundarna fotograferas, ska bli intressant.
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar