onsdag 3 december 2014

Läger

Läger, det är något som är så olika för alla. Jag har hört en massa storyn om folk som saknar läger under sommaren i sin barndom. För mig är det alldeles tvärtom, den mest lägerrika sommaren var jag på fem läger under mitt sommarlov. Det betyder att hälften av mitt sommarlov gick åt till att vara på läger. Vad beror det här på?


Ridläger och scoutläger var länge två ganska standardläger jag var på och scoutläger är självklart ännu också en del av sommaren. Men de andra, ville mina föräldrar bli av med mig några veckor under sommaren eller ville de öppna mina ögon och få mig att testa så många olika grejer som möjligt. Missförstå mig inte, jag hade aldrig någonting emot att vara på läger och jag stormtrivdes med att göra roliga aktiviteter hela dagarna, men ändå ibland kunde jag känna att jag helt enkelt inte hann bara vara under mina sommarlov. Och det är nog mitt alldeles egna val, eftersom jag alltid varit duktig på att fylla min tid med allt möjligt, även om jag gillar att bara vara.


Att jag under samma sommar var förutom rid och scoutläger på korgbollsläger, plus turnering, badmintonläger och jaktläger funderade jag på idag, gjorde jag annat den sommaren? Svaret är förmodligen nej men jag kan ärligt inte svara på vad jag tyckte. Visst att jag älskade rid och scoutläger går ju att kryssa för alla gånger. Korgbollslägret, tja jag blev bättre vän med mina lagkamrater och hade kul även om jag minns att jag blev förkyld och inte kunde spela i turneringen sedan. Badmintonlägret var kanske inte för min ålder, men det fick mig att börja spela sporten så. Och jaktlägret, ja vad gör en tjej där som inte skjuter och som skiter i vilken kula som används till vad? Jo hon briljerar på lektionerna om djuraterna (en till kunskap som jag inte kan tillämpa någonstans, en halv uppgift i studentprovet men det handlade om lätta arter) och första hjälp samt chillar och hänger på stranden under fritiden. Då det handlar om att vara på skjutbanan sitter hon och kollar på och då vi går igenom jakttider etc. tog hon igen nattsömnen hon mist.


Nej jag låter väldigt negativ, men det är jag inte. Jag har verkligen gillar att vara på läger, och jag trivs med att bo många människor på samma ställe, sova tätt ihop med någon annan (inte alltid speciellt uppskattat) och som yngre äta godis varje dag utan att mamma visste om det. Nu är det bara scoutlägret som är kvar på mina somrar, men desto viktigare är det. Jag är ledare och har ansvar men samma känsla finns ändå. Många bor på samma ställe, jag sover tätt intill någon annan och jag äter fortfarande godis varje dag utan att mamma vet (trots att hon då hon läser det här kommer att veta), men så klart inte lika mycket som som yngre och det är ingen katastrof om jag glömt köpa godis (bara en litenliten).


Hoppas ni hade roligt då ni läste detta, jag hade roligt då jag skrev!
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar