måndag 6 augusti 2012

Bloggare?

Det här är en sak som jag gått ock tänkt på en tid. Vad är egentligen en bloggare? Och när kan man kallas bloggare? Blir man en bloggare då man gör en blogg och skriver några rader? Det tycker i alla fall inte jag. Men jag vet inte när man kan räknas som bloggare, om  det är då när man har många läsre, många sidvyer, får pengar för sin blogg, har skrivit blogg en viss tid eller skrivit ett visst antal inlägg? Är jag en bloggare? Är alla dessa tolvåriga flickor som har gjort en blogg bara för att "alla andra har det" bloggare? Är politiker som skriver blogg bloggare? Jag har funderat rätt mycket på detta så jag tänkte att jag måste göra ett inlägg om det.

Visst tycker jag att jag kan kalla mig bloggare enligt mig själv, med nästan daglig bloggning i ett och ett halvt år. Men när jag kollar tillbaka på när jag startade min blogg vet jag inte om jag skulle kalla mig bloggare det första halvåret åtminståne. Men kanske man är en blogare först då man gör det som ett jobb typ. Inte är jag ju t.ex. fotograf trots att jag fotograferar dagligen, eller hästskötare även om jag har en sköthäst. I och för sig är detta yrken som man oftast har en utbildning i och det har man ju inte i bloggning, inte än i alla fall. Jag kan gott tänka mig att det i framtiden finns en linje någonstans där man lär sig att blogga och göra blogg designer och hur man får sin blogg populär och så.

Har inte kommit fram till något exakt svar, men enligt mig tycker jag att man nog måste ha bloggat en lite längre tid för att kunna kalla sig bloggare. Men sedan vet jag just inte om när man "blir bloggare". Skulle vara roligt att få veta andras åsikter om denna sak, tycker det är en rätt intressant fråga.

Vad tyckte ni om ett sådant lite annorlunda inlägg? Har tänkt börja skriva lite sådana här inlägg om mina tankar och funderingar över saker i världen, mer eller mindre viktiga men sådant jag kan gå omkring och tänka och undra över. Berätta gärna er åsikt!
 
<3 : Madde

2 kommentarer:

  1. Bloggare är väl bara ett ord på en som bloggar, hur liten bloggen än är. Behöver inte ha något att göra med att man har det som yrke. Så fort man börjar blogga blir man väl en bloggare?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en syn på saken men jag tycker att det finns fler sätt att se på det

      Radera