söndag 19 februari 2017

Övertid, radio och blanketter

Hej, det var länge sedan. Nästan så där som när man ser någon halvbekant och det blir lite pinsamt för man vet inte vad man ska säga. Nej men jag har alltså faktiskt haft så fullt upp att jag har inte haft ledig tid. På måndag började nämligen mitt arbete på Svenska Yle, där jag nu kommer att gör inhopp under våren. Jag jobbade måndag till fredag, en och en halv timme övertid första dagen. Och på kvällarna har jag tvingats jobba med ansökningar till sommarjobb och utbyte. Det har tagit tid och krafter så bloggen har fått vänta. På fredagen tog jag det således väldigt lugnt tills på kvällen då det var sits som gällde.

Tänkte berätta lite om det här med Yle. Jag gör nu till en början inhopp som radioreporter, det är utmanande men roligt. Måndag till onsdag fick jag jobba med att utkomststödet flyttat från kommunerna till FPA. På måndagen talade jag med en socialarbetare om vad det inneburit för problem och på tisdagen fick jag i uppgift att hitta ett case. Det var riktigt svårt, jag ringde runt hela tisdagen utan resultat, några trådar utslängda men ingenting mera. På onsdagen fick jag fortsätta och hittade sedan en tjej via Twitter som hade blivit utan sina pengar från FPA. Det blev en bra grej och det var verkligen en skön känsla av att lyckas hitta personen. Klippte sedan ihop ett inslag som sändes på torsdag morgon klockan åtta och nio. Tufft. Har även haft skolning i att använda verktyg och program som de använder där. Arbetsveckan fick jag avsluta med att åka till Arcada och intervjua ungdomar om sanna och falska nyheter. Det hann jag sedan inte klippa klart så jag vet faktiskt inte vad som händer, men någon annan skulle fortsätta med det. Men ja, det är ett utmanande jobb men det är även roligt och ger mig väldigt bra arbetserfarenhet. Samtidigt som jag kan tjäna pengar då jag inte är i skolan, vilket jag inte kommer att var just alls nu under våren.

Och ansökan om mitt utbyte är nu inlämnad som nu är det bara att hoppas och vänta på svar. Hoppas ni alla har det bra. Ett inlägg om Skåttisitsen i fredag kommer snart då jag får bilder. Hade turen att sitta nästan mitt emot fotografen så det lär finnas en hel del bilder på mig.

Mitt passerkort som gör att jag fram till augusti kommer in på Yle och dessutom får parkera gratis i deras parkeringsgrotta.

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar