söndag 22 november 2015

The Mockinjay part 2

Nu är det slut, Hungerspelen trilogins sista film hade premiär på onsdag och jag gick och såg den på fredag med Jonathan. Vi har sett alla filmerna tillsammans så det var inte mer än rätt tycker jag. Eftersom filmen just kommit ut och det är en populär film som många tänker se tänker jag inte avslöja någonting, bara berätta om min egna upplevelse.

Har ni läst boken blir ni inte besvikna, det är den filmen som är mest lik boken i serien. För mig är det här positivt eftersom jag älskar böckerna, och egentligen har tyckt att filmerna är så mycket sämre. Viktiga detaljer har fallit bort och vissa saker är helt förändrade. Men den här filmen fungerade verkligen bra till boken.

Dock är det trots att den är en bra film inte en trevlig film. Jag grät och satt på helspänn så gott som hela filmen. Lyckades tydligen klösa sår i Jonathans tumme även om jag bara minns att jag skulle ha kramat den så det blev för hemskt eller skrämmande. Har man läst böckerna och sett de andra filmerna är det ju definitivt ett måste att se, men också annars tycker jag nog den är värd det. Men man måste nog se de övriga filmerna, annars förstår man inte. Och så rekommenderar jag att se Mockinjay part 1 för att fräscha upp minnet, vi hann inte det men det skulle ha varit bra. Vi satt emellanåt och frågade varandra varför någonting var på ett visst sätt, och kom sedan fram till att vi inte minns tillräckligt. Det är trots allt fyra år sedan jag läste böckerna.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar