onsdag 11 november 2015

Lång dag - inte i skolan

Idag hade vi en lite annorlunda dag. Morgonen började med ett studiebesök på MTV3:s nyhetsredaktion, den förbannade bussen var försenad men jag han tack vare en kort springtur i regnet på morgonen. Och faktiskt på grund av att jag känner till Böle så pass bra att jag kunde trotsa reittiopas och stiga av en hållplats tidigare, kortade väg till slutdestinationen och dessutom gav det ju mig mer tid eftersom jag kom ur bussen tidigare. besöket var i alla fall riktigt intressant och roligt. Inte desto mera om det, men jag känner verkligen att jag är på rätt bransch (någon som räknat hur många gånget jag sagt det under hösten hittills?).

Efter lunch på Böle tågstation bar det av mot Arcada, där vi fick se på deras mediautrymmen och bekanta oss med studerande från kulturproducent och mediekultur linjerna. Intressant även det men det var en väldigt intensiv dag med mycket information och snabb takt. Plötsligt var dagen slut och det var riktigt skönt att sätta sig i en soffa och spela alias (gissa vem som nöjt sitter här som en vinnare? Tillsammans med Johanna) på deras kårhus. Efter en evighetslång bussresa till Böle station och en springtur för att inte missa tåg två på grund av att det tog från A till Ö att köra rakan intill tågstationen damp jag ner hemma. Nu ska jag koka en kopp te och se om jag ska börja fixa några skoluppgifter. Får se hur mycket jag orkar, men att skapa mig en överblick vore i alla fall bra.

Bara för att vi idag på lunchen talade om att jag nog är klassens enda biologinörd och at jag faktiskt lite saknar de tiderna. Men jag umgås ju fortfarande med både mitt älskade MTM gäng och med mina kompisar från Lärkan, och då kan vi dra biologiskämt och diskutera om huruvida fiskar blir sexuellt förvirrade så att de vill byta kön eller inte. Jag är inte på riktigt så här konstig mina nya studiekamrater, men jag gillar verkligen biologi, och jaa som Mäkelä så fint sade under havsforskarna "Plankton är så jävla sexiga!!".

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar