onsdag 18 februari 2015

Livräddare?

Det här är någonting jag tycker att förtjänar ett inlägg. Jag har gjort något idag, något som jag länge funderat på och idag tog mod till mig. För ett och ett halvt år väcktes tanken, men då var jag både för ung och vägde för lite. Trots att jag varit 18 i över ett halvt år har det inte blivit av förrän nu. Men idag, med stöd av Kumppis tog jag mig i kragen och lade mig i stolen och lät en halv liter blod rinna ur min kropp för att kunna hjälpa andra som behöver det.

Jag var alltså och donerade blod. Jag är sjukt stolt över mig själv och nu i efterhand vet jag inte riktigt vad jag var så otroligt nervös över, men det visste jag i och för sig inte före heller. Men då vi åt lunch kunde jag inte få mina ben eller händer att sluta skaka, jag verkligen darrade i hela kroppen. Så gick vill till mottagningen och jag fick information, fick fylla i blanketter med en massa frågor och så ge ett blodprov från fingret. Så var det dags. De kollade vilken arm ådran syntes bäst i och sedan låg jag där i tio minuter kanske. Och det var inte alls farligt, det enda jag inte gillar så mycket är då nålen ska in och ut men eftersom jag vet det väljer jag bara att inte kolla då. Jag tycker inte att det gör ont eller någonting så jag tycker verkligen att det här är ett bra sätt för mig att hjälpa andra, definitivt någonting jag ska göra om. Även om jag vet att jag nog kommer att vara nervös nästa gång också, och nästa, men jag känner ändå att det är värt det.


<3 : Madde

2 kommentarer:

  1. Jag vill också så gärna donera blod, har velat i flera år.. Men varje gång som det har varit nån blodgivarkampanj (man kan väl ge när som helst, men jag kommer ju aldrig ihåg då det inte är kampanj) har det varit något förhinder - ny partner, förkylning etc etc... Senast var jag faktiskt på väg, men jag hade lite halsont och en av de som ordnade kampanjen avrådde mig från att ge blod, eftersom det dels kan hända att blodet inte duger ifall jag har ett virus i kroppen och dels för att även om man bara är småkrassligt så sänker blodgivning immunförsvaret och man riskerar då att dra på sig en riktigt jobbig förkylning/flunssa.. :/ Men kanske jag en vacker dag kan få ge blod :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äsch då, jo man kan göra det när som helst. Jag skulle kanske rekommendera att du hittar en fast mottagning så att du inte behöver kombinera din livssituation med kampanjer, då kan du gå när som helst. Och då jag var så var där hur lugnt som helst, bara en annan person så man fick verkligen ta det lugnt och känna att man inte behöver skynda för att det är en kö bakom en som också ska ge. Men lycka till med givandet!
      <3

      Radera